Nieuws

Sony is de volgende die afzegt voor MWC

De lijst van afzeggingen voor de smartphonebeurs MWC begint stilaan lang te worden: ook Sony zal er niet bij zijn.

Sony kondigde zopas op zijn website aan dat het zijn aanwezigheid tijdens de smartphonebeurs MWC zal terugtrekken. Net als enkele andere bedrijven doet Sony dat omwille van bezorgdheden rond het coronavirus. Volgens Sony hebben ze de ontwikkelingen rond de uitbraak van naderbij gevolgd sinds de Wereldgezondheidsorganisatie het op 30 januari als een globale epidemie beschouwde. De risico’s zouden nog te groot zijn volgens het elektronicabedrijf, en ze willen hun werknemers alsook de aanwezigen niet onnodig in gevaar brengen.

Sony zou normaal gezien op maandag 24 februari een persconferentie houden de Xperia 2 voor te stellen. De nieuwe smartphone komt enkele dagen daarvoor uit. In plaats van naar Barcelona af te reizen, zal Sony de smartphone via een livestream op YouTube voorstellen. Die livestream kan je volgen op maandag 24 februari om 8u30, via het YouTube-kanaal van Xperia.

Wie is de volgende?

Ondertussen regent het de voorbije dagen afzeggingen voor MWC. ZTE en LG waren de eerste om aan te kondigen dat ze niet meer zouden komen (ZTE zal wel nog wel een showstand zetten), en hebben daarmee wellicht onbedoeld een trend gezet. Na later nog Ericsson en Nvidia was Amazon gisterenavond de volgende om af te zeggen. Telkens weer werd verwezen naar de veiligheidsrisico’s door het coronavirus.

MWC zou over twee weken van start moeten gaan. De organisatoren benadrukken dat de beurs wel gewoon zal doorgaan. Toch zal de afwezigheid van enkele toonaangevende spelers in de smartphonemarkt een kleine kaakslag zijn voor de smartphoneliefhebber. Wie wordt de volgende die afzegt?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business