Nieuws

Microsoft Office voor iOS nu sneller en eenvoudiger 

Microsoft Office voor iOS heeft zijn beloofde upgrade gekregen en is een stuk vlotter nu.

In december vorig jaar liet Microsoft al weten dat het zijn Office apps voor Apple iOS een flinke upgrade zou geven. Niet alleen de lay-out zou vernieuwd worden maar ook de gebruiksvriendelijkheid zou een boost krijgen.

Microsoft Office iOS

De softwaregigant heeft zich aan zijn woord gehouden en heeft vandaag de updates voor Office iOS uitgerold voor het grote publiek. De nieuwe app voor Excel, Word en Powerpoint zijn een stuk sneller geworden en dat voel je meteen. Ook qua eenvoud merken we meer consistentie met de andere Office programma’s.

Als het op nieuwe functies aankomt is de upgrade redelijk mager. Voor Excel is het grootste verschil dat je nu gebruik kan maken van het splinternieuwe XLOOKUP systeem waarbij je gemakkelijk celdata kan terugvinden in je sheet.

Daarnaast kan je ook meteen reageren op commentaar in documenten via mail en is het voor alle drie de Office iOS apps mogelijk om gebruik te maken van de penselen, potloden of fluostiften om iets duidelijk te maken. Het draait dus voornamelijk om de nieuwe lay-out waarbij de nieuwere functies een bijkomend voordeel zijn en niet de kern van de zaak.

Office all-in-one

Maar deze stap kan wel iets betekenen. Microsoft werkt al langer aan een soort all-in-one mobiele applicatie voor Office. Zo moet je niet voor elke dienst een aparte app downloaden. De eerste aanwijzingen van deze nieuwe tool kwamen al in het najaar van 2019 naar buiten maar sindsdien hebben we daar niets meer van vernomen. Vermoedelijk zal de softwaregigant achter te schermen hard aan het sleutelen zijn aan de app die iedereen al altijd wilde.

Wie vandaag al gebruik wil maken van de vernieuwde Office iOS applicaties kan ze downloaden in de App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business