Nieuws

Samsung’s AirDrop variant Quick Share debuteert op Galaxy S20

Samsung debuteert Quick Share officieel op zijn nieuwe Galaxy S20-reeks.

AirDrop is voor veel Applegebruikers een van de handigste features op hun toestel. Het staat toe om via bluetooth & WiFi snel en eenvoudig bestanden tussen toestellen te delen zonder dat je daar een cloudsysteem of mail voor nodig hebt.

Samsung Quick Share

Na verschillende geruchten heeft Samsung nu ook zijn eigen AirDrop variant aangekondigd: Quick Share. Met Quick Share zullen eigenaars van de splinternieuwe Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra de mogelijkheid hebben om snel en gemakkelijk bestanden of media naar elkaars toestellen over te zetten.

Net zoals bij AirDrop zie je welke contacten in de buurt zijn zodat je hen bestanden kan doorsturen. Maar hier heeft Quick Share toch wel een stapje voor, je kan namelijk naar 5 mensen tegelijk bestanden opsturen, een beperking waarmee AirDrop al een tijdje zit. Los daarvan komen beide functies bijna helemaal overeen.

Los van Samsung werkt ook Google aan een variant van AirDrop die Nearby Sharing zal heten. De nieuwe functie zal alleen beschikbaar zijn op Pixel-toestellen maar het is nog niet bekend wanneer Nearby Sharing uitgerold wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business