Tegenwoordig heb je in Arizona niet noodzakelijk meer een smartphone nodig om een Uber te bestellen.  

Uber introduceert een nieuwe manier om een wagen te reserveren, naast apps en spraakassistenten. Misschien is het zelfs wel de manier waarop je vroeger nog een taxi bestelde. Yes, in Arizona kan je nu ook een Uber reserveren door simpelweg een telefoontje te plegen naar Uber en het volgende nummer te draaien; 1-833-USE-UBER.  

Een medewerker van Uber zal dan je details noteren, en zal je voorzien van een prijsschatting. Daarna reserveert de medewerker een wagen voor jou. Op die manier wordt Uber ook toegankelijk voor mensen die niet beschikken over een smartphone. Je zult er wel een mobiel telefoontje voor nodig hebben, want Uber sms’t je ook nog de details van je reservering door, en wanneer de wagen zou aankomen. Nadien stuurt Uber je ook een bonnetje nadat je je bestemming bereikt hebt.  

Als je al over een Uber-account beschikt, kan je kiezen uit de verschillende betaalopties die Uber al van jou heeft. Anders kan je ook registeren wanneer je belt, en dien je enkel wat basisinformatie mee te geven zoals je naam, je postcode en je betaalgegevens. Uber slaagt die informatie op op dezelfde manier als het had gedaan indien je je via de app had geregistreerd.  

De optie om je Uber ook telefonisch te reserveren lijkt voor sommigen misschien wat verouderd. Toch is het een goede zaak dat Uber nu ook voor meer bevolkingsgroepen toegankelijk wordt. Uber heeft de nieuwe reservatiemogelijkheid naar eigen zeggen voornamelijk geïntroduceerd voor een iets oudere bevolkingslaag, aangezien velen van hen aangaven dat ze liever rechtstreeks met iemand spreken dan een wagen zomaar online te reserveren. 

Uber runt momenteel een test van de dienst in Arizona, maar hoopt de dienst ook uit te rollen naar andere gebieden gedurende de komende maanden.