Huawei

MWC mag dan wel niet doorgaan, het houdt de Chinese smartphonefabrikant niet tegen om zijn nieuwste producten te lanceren.

Vorige week donderdag raakte bekend dat de smartphonebeurs MWC dit jaar niet zal doorgaan. Heel wat belangrijke bedrijven zegden af voor het evenement om het risico voor het coronavirus te beperken. Uiteindelijk zagen de organisatoren zich toch genoodzaakt het evenement af te lassen.

Niet enkel voor hen een flinke tegenvaller, want MWC is voor vele smartphonefabrikanten één van de belangrijkste afspraken van het jaar. Het is een ideale gelegenheid om hun nieuwste producten voor te stellen. Zo zou ook Huawei aanwezig zijn geweest tijdens MWC.

Mate XS

Ter vervanging van de beurs zal de Chinese smartphonebouwer zijn nieuwste producten lanceren via een ‘virtuele persconferentie’. Aanvankelijk leek het plan om die persconferentie toch in Barcelona te houden op 24 februari, maar op basis van een uitnodiging die we op de redactie binnenkregen, lijkt het erop dat Huawei opteert voor het organiseren van lokale evenementen.

Het is zelfs nog niet bekend wat Huawei exact gaat voorstellen maandag. Maar de geruchten doen al langere tijd de ronde dat er een nieuwe vouwbare smartphone in de pijplijn zit, de Mate XS. Dat is de opvolger van de Mate X, die enkel in China verkocht werd. Mate XS zou in vergelijking met Mate X uitgerust zijn met een betere chipset. Toch zal het maar af te wachten zijn of de smartphone het kan halen op de Europese markt zonder Android-applicaties. Meer informatie daarover krijgen we maandag van Huawei zelf te horen.

De Mate X krijgt een opvolger die ook in Europa zal verschijnen.

Honor

Naast Huawei zullen nog heel wat andere merken tijdens de komende dagen hun nieuwe producten voor te stellen. Zo organiseert Sony ook volgende week een persconferentie via livestream om de Xperia 2 aan te kondigen, en zal ook Honor een persconferentie houden dezelfde dag. Honor stelt vermoedelijk de View Pro 30 voor, en geruchten gaan ook rond over een nieuwe smartwatch. Anders dan de meeste merken lijkt Honor toch te willen vasthouden aan Barcelona als locatie.