China
Chinese grenspost in de Xianjiang-regio.

Chinese studenten zien zich namelijk genoodzaakt van school weg te blijven tot het Coronavirus goed en wel de kop is ingedrukt.

Advertentie

China heeft een nationaal leerplatform gelanceerd. Daarop kunnen onder andere leerlingen van de lagere school ook lessen volgen. Dat zorgt ervoor dat de 180 miljoen studenten in China nog steeds kunnen blijven leren hoewel scholen nu wel gesloten zijn omwille van het Coronavirus. Zo bericht het Chinese nationale mediabureau XinhuaVandaag zou normaal gezien het nieuwe schoolsemester zijn begonnen, maar dat werd tot nader order uitgesteld als maatregel om het Coronavirus de kop in te drukken. De Chinese overheid moedigt zijn burgers sterk aan om thuis te blijven om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.  

De aanpak verschilt per leeftijd. De lessen voor het eerste leerjaar worden bijvoorbeeld uitgezonden op een van de staatszenders. Middelbare en hogereschoolstudenten in China kunnen gebruik maken van een online leerplatform dat gebaseerd is op het Chinese nationale leerplan. Leerkrachten kunnen het platform blijven updaten met nieuw materiaal 

De Chinese overheid heeft de drie grootste telecomoperatoren van China (China Mobile, China Unicom en China Telecom) samen met techbedrijven zoals Huawei, Baidu en Alibaba onder de arm genomen om het platform te voorzien van 90 Terrabyte aan bandbreedte. De clouddienst draait op 7000 servers, waardoor 50 miljoen studenten tegelijk hun huiswerk kunnen maken op het cloudplatform.