Nieuws

Wordt de OnePlus 8 waterdicht?

OnePlus 7 review opener
Of de OnePlus 8 waterdicht wordt? Vooralsnog is geen enkel toestel van OnePlus uitgerust met een IP-certificering, maar aan de hand van een nieuw gerucht lijkt daar verandering in te komen.

OnePlus heeft zich binnen relatief korte tijd omhoog weten te werken tot een relatief belangrijke speler in de smartphonewereld. Waar het in het begin een echte flagship killer genoemd kon worden, schuren de toestellen qua prijs vandaag de dag tegen de iPhones en Galaxy S-toestellen van deze wereld aan. Daar is niets mis mee, want de telefoons bieden alsnog een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Eén aspect waar OnePlus onder andere op bezuinigt om geen extreem hoge prijs te hoeven vragen, is het weglaten van een IP-certificering. Daar lijkt verandering in te komen.

OnePlus 8 waterdicht?

Een cryptische tweet van de vrij beruchte leaker Max J. doet vermoeden dat de OnePlus 8 waterdicht gaat worden. In onderstaande afbeelding zien we een silhouet van een smartphone, vermoedelijk de OnePlus 8 of OnePlus 8 Pro. Belangrijker is de blauwe tekst in de afbeelding. De term ‘WATER’ lijkt te verwijzen naar een officiële vorm van waterdichtheid. Waarschijnlijk gaat het om een IP68-certificering, dezelfde waar andere high-end toestellen over beschikken.

De toevoeging van een officiële IP-certificering gaat mogelijk gepaard met een prijsverhoging. Eerder was OnePlus nog van mening dat dit label niet de 30 dollar meerprijs waard was, maar het zou niet de eerste draai zijn van de Chinese fabrikant. Enkele jaren geleden prees het nog het gemak van de koptelefooningang, om deze vervolgens niet meer te gebruiken na de OnePlus 6.

Niet helemaal nieuw

Helemaal nieuw is een vorm van waterbestendigheid niet bij OnePlus. Vorig jaar werden zowel de OnePlus 7 als de OnePlus 7 Pro voorzien van een vorm van waterbestendigheid. Dit werd gedemonstreerd door beide toestellen in een bak met water te stoppen. OnePlus verzocht gebruikers echter met klem om dit niet zelf te doen; eventuele waterschade viel niet onder de garantie.

De OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro worden ergens rond april verwacht. Lees meer over de laatste OnePlus 8 geruchten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business