Nieuws

Google lanceert eerste testversie Android 11

De eerste testversie van Android 11 is officieel gelanceerd door Google.

Deze week heeft Google de eerste officiële testversie van Android 11 vrijgegeven. Nadat we vorige week al een snelle glimp kregen te zien op de website voor ontwikkelaars heeft Google het heft weer in eigen handen.

Android 11

Uit de eerste testversie komen al een heleboel nieuwe functies naar voor. Zo zal je als gebruiker gesprekken zonder nieuwe meldingen kunnen vastpinnen in de notificatiebalk. Je zal ook in chatapplicaties je gesprekken en berichten in ‘bubbles’ kunnen tonen en het is zelfs mogelijk om meteen ook via de notificatiebalk te antwoorden met afbeeldingen.

Ook op vlak van privacy zal er wat bijkomen. Gebruikers krijgen nu ook de keuze om een applicatie eenmalig toegang te geven tot de locatie. Bovendien zorgt Android 11 ervoor dat apps geen locatie meer op de achtergrond kunnen bijhouden.

Android 11

Project Mainline

Android 10 is nog niet zo lang geleden gelanceerd en de 11e versie staat al voor de deur. Maar in principe worden de grote jaarlijkse updates minder belangrijk aangezien het bedrijf via Project Mainline gemakkelijker andere onderdelen doorheen het jaar kan updaten. Volgens de aankondiging bevat de nieuwe versie van Android al 12 Mainline-onderdelen, waar ook Privacy een onderdeel van is. Vermoedelijk komen er na de lancering dus nog heel wat nieuwe functies bij.

Natuurlijk is het nog helemaal onbekend wanneer Android 11 gaat uitkomen. Vermoedelijk zullen de eerste stabiele versies rond de zomer komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business