Desktop Ticker plaatst je RSS-feeds onopvallend maar snel toegankelijk op je bureaublad.

De game brengt de Tweede Wereldoorlog op schitterende wijze weer tot leven, en werd daar tijdens de Belgian Game Awards ook voor bekroond.

Dit weekend vond in Kortrijk 1UP plaats, de grootste gamingbeurs in België. Aan de vooravond van 1UP werden de Belgian Game Awards uitgereikt. De beste games en game-ontwikkelaars van Belgische bodem worden tijdens de ceremonie in de bloemen gezet.

Brükel

De grote winnaar van de avond was de game Brükel. Die ging aan de haal met de prijzen voor beste ‘ernstige’ game van het jaar, debuutgame en de publieksprijs. De game werd ontwikkeld door Bob De Schutter, een Belgische gameontwikkelaar die in Amerika woont. De game is een singleplayer ontdekkingsgame die gaat over de Tweede Wereldoorlog. De inspiratie voor de game moest De Schutter niet ver zoeken: ze vertelt namelijk (letterlijk) de traumatische herinneringen van zijn 92-jarige grootmoeder. De titel Brükel verwijst naar het huis waar ze opgroeide tijdens die periode.

Belgische gamingindustrie leeft

Wat we vooral hebben geleerd tijdens de Belgian Games Award, is dat de Belgische gamingindustrie stilaan op de wereldkaart staat. Een man die daar veel toe heeft bijgedragen, is Swen Vincke. Hij richtte in 1996 Larian Studio’s op en geldt stilaan als een naam binnen de gamingindustrie. De bekendste game waar Vincke verantwoordelijk voor is heet Divinity: Original Sin II. De game kwam uit in 2017 en wordt beschouwd als één van de beste games ooit. Vincke werd tijdens de awards beloond met een prijs voor zijn hele carrière.

De gamingstudio Triangle Factory werd bekroond tot beste Belgische gamingstudio. De studio ontwikkelt vooral mobiele games. De app van De Slimste Mens ter Wereld is ongetwijfeldf hun meest bekende en gespeelde creatie. Gabriël Rau tenslotte werd verkozen tot beste gamer. De Bruggeling werd in 2018 Europees kampioen League of Legends.

Swen Vincke: het gezicht van de Belgische gamingindustrie. Afbeelding: Flanders Today