Nieuws

Android 11 toont melding als toestel niet goed draadloos oplaadt

Android 11
Testgebruikers ontdekten een nieuwe handigheid in Android 11.

Draadloze opladers zijn enorm handig. Je legt je toestel op het platform en je smartphone wordt automatisch van stroom voorzien. Ook in wagens vind je tegenwoordig draadloze smartphone laders terug waardoor je geen vervelende kabeltjes meer nodig hebt. Maar die handigheid heeft ook een nadeel en Android 11 brengt daar verandering in.

Een gebruiker van de testversie van Android 11 heeft op Reddit laten weten dat het nieuwe mobiele besturingssysteem een functie zal bevatten die een melding geeft als je toestel niet goed aan het opladen is. Vaak komt dat gewoon omdat je het toestel niet helemaal juist op de lader hebt gelegd. Dat maakt dat je ’s ochtends wel eens met een lege batterij aan de dag moet beginnen.

Android 11

Momenteel zou de nieuwe functie alleen werken op Pixel 4 toestellen. Maar volgens 9to5Google zouden ook andere toestellen de melding gaan krijgen bij de toekomstige 11-update.

Nog volgens de Redditpost zou Android 11 aan de hand van de binnenkomende laadstroom kunnen opmerken dat je toestel dus fout ligt. Daardoor kan het een melding geven waardoor je als gebruiker je smartphone goed kan leggen. Zoals gezegd kunnen testgebruikers de optie alleen zien bij Pixel 4 smartphones en is het nog afwachten wanneer andere toestellen deze handigheid kunnen uittesten. Momenteel is Android 11 ook alleen nog maar beschikbaar in een beperkte testversie voor ontwikkelaars.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business