BMW i4

De elektrische BMW i4 moet de concurrentie aangaan met Tesla en Polestar, dat bewijst ook de autonomie van 600 km.

Advertentie

Het is officieel de week van de elektrische wagen. Doordat het autosalon van Genève afgelast is lanceren verschillende automerken hun elektrische modellen dus her en der. Deze week onthult BMW een nieuw elektrisch model: de BMW i4. Een middelgrote elektrische Gran Coupé die in 2021 op onze wegen zou moeten verschijnen. Maar hoeveel kost deze BMW i4 en wat kunnen we ervan verwachten?

Ruim bereik

Zoals vermeld wil BMW nu officieel de aanval openen op autobouwers als Tesla met de Model S en 3 of de Polestar 2. De nieuwe i4 heeft een 89 kWh-batterijpakket die je een actieradius kan leveren van 600 kilometer volgens WLTP-normen. Dat is een pak meer dan de doorsnee elektrische wagen gezien het batterijpakket.

Onder de motorkap vinden we een 530 pk sterke elektrische motor die je in 4 seconden van 0 naar 100 km/u naar voren brengt. De topsnelheid van de elektrische BMW i4 is 200 km/u en heeft een maximum laadvermogen van 150 kW, wat wel vergelijkbaar is met andere elektrische auto’s.

2021

De productie van deze Tesla-killer zou in 2021 van start moeten gaan. Helaas kunnen we op gebied van prijs geen vergelijking maken aangezien de Duitse autobouwer nog geen officiële prijzen heeft meegedeeld. Wel weten we dat BMW in München aan de bouw van een splinternieuwe fabriek is begonnen om zijn elektrische i4 te produceren. De versie die we vandaag op foto’s zien is een conceptversie. We moeten er dus rekening mee houden dat een en ander nog wel zal aangepast worden.

Hans Zimmer

Een leuke tweak van BMW: de BMW i4 krijgt speciale acceleratiegeluiden die ontwikkeld zijn door de bekende componist Hans Zimmer. Per automodus heeft de i4 een ander geluid bij het starten en doorrijden.

Later dit jaar gaat ook de elektrische SUV BMW iX3 in productie. Samen met de i4 kan het merk dan eindelijk met een stabiele basis de concurrentie aangaan met de Tesla Model 3 of Polestar 2.

BMW i4

Gerelateerde artikelen

Review Tesla Model 3: Hoe rijden hoort te zijn

‘Nooit nog een diesel’, zeiden we tegen elkaar toen we de straat nog niet uit waren. Tesla maakt zich met zijn Model 3 klaar voor de toekomst. Maar hoe ‘af’ is deze wagen nu eigenlijk?

De Polestar 2 is een Tesla-killer

Volvo’s elektrische dochtermerk, Polestar, neemt het duidelijk op tegen de Tesla Model 3 met de aankondiging van hun Polestar 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here