Nieuws

Samsung verplaatst productie van smartphones naar Vietnam wegens coronavirus

productie
Samsung heeft bekendgemaakt dat ze tijdelijk de smartphoneproductie van Zuid-Korea, naar Vietnam verplaatsen.

De productie van Samsung smartphones zal voor een bepaalde tijd verplaatst worden van Zuid-Korea naar Vietnam, dat laat het bedrijf vrijdag weten.

Meer besmettingen

Samsung nam het besluit, toen bekend werd dat er weer een deel van hun medewerkers positief werd getest op het coronavirus. Sinds de uitbraak van het coronavirus, zijn er zes mensen in de fabriek in Gumi besmet geraakt. Volgens een woordvoerder waren de activiteiten opgeschort, nadat er weer een medewerker positief werd getest op het virus. Het bedrijf werd vervolgens gedwongen om de fabriek in Gumi in het zuidoosten van Korea te sluiten.

Verplaatsing productie

De productie van onder andere de Samsung Galaxy S20, de Galaxy Note 10 en de Z Flip opvouwbare toestellen, worden voorgezet in een fabriek in Vietnam. Er gaan zo’n 200.000 smartphones per maand uit. In een verklaring laat Samsung het volgende weten:

“Met de beslissing om de productie van een aantal premium smartphones te verplaatsen naar Vietnam, hebben we de intentie om producten tijdig te leveren aan de consument op een meer effectieve en stabiele manier”.

Daarnaast laat het bedrijf weten dat als de situatie rondom het coronavirus eenmaal is gestabiliseerd, ze van plan zijn om de productie weer te hervatten in Gumi.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business