Nieuws

Steam lanceert gepersonaliseerde nieuwshub

Via hun persoonlijke nieuwshub kunnen gamers op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en evenementen rond hun favoriete games.

Valve heeft aangekondigd dat het de interface van zijn gamingplatform Steam een grondige update zal geven. De startpagina van elk account zal worden omgevormd tot een ware nieuwshub, waar gamers in een handomdraai het gamingnieuws kunnen vinden dat hen kan interesseren. Zo blijven zij op de hoogte van updates, nieuws en evenementen die hen kunnen interesseren.

Op basis van vijf criteria zal Steam proberen te bepalen welk nieuws voor elk profiel het meest interessant is. Het eerste is het meest logische: de games die zij al via Steam downloaden. Maar ook het volgen van een game in de Steam shop kan voldoende zijn om updates te ontvangen. Er zal ook rekening gehouden worden met het genre van games dat iemand typisch speelt. Ook berichten uit de Steam Blog of Steam Community kunnen in iemand nieuwsfeed belanden.

Personaliseren

Omdat het de bedoeling is van Valve om Steam-gebruikers een gepersonaliseerde ervaring aan te bieden, zullen ze de mogelijkheid hebben om hun voorkeuren nog naar eigen wens aan te passen. Ze kunnen zich dus ook afmelden voor bepaalde categorieën of games waar ze geen updates meer over willen ontvangen.

Naar zeggen van Valve is de nieuwshub vooral uitgebouwd om de ervaring van de mobiele app te verbeteren. Gebruikers kunnen dan ook instellen om notificaties van de belangrijkste updates en nieuwtjes te krijgen. Via de notificaties kunnen ze ook van bijvoorbeeld livestreams op de hoogte gebracht worden. Valve zal in de komende weken nog meer opties toevoegen om de nieuwshub verder te personaliseren.

Valve kondigde vorig jaar al een functie aan voor ontwikkelaars om het hen eenvoudiger te maken gamers op de hoogte te brengen van het laatste belangrijkste nieuws van hun games. Die verschenen toen vooral in de bibliotheek van gamers. Door het toevoegen van de nieuwshub haalt Steam deze meer naar voren.  

Zo zal de nieuwshub van Steam er uit komen te zien. Afbeelding: Tweakers

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business