Nieuws

Allereerste Philips Hue Bridge verliest ondersteuning

Philips Hue
Acht jaar na de lancering van de Hue Bridge wordt de ondersteuning voor de eerste versie stopgezet.

In een bericht rond de beëindiging van ondersteuning zijn we te weten gekomen dat Philips de eerste versie van zijn Hue Bridge (v1) niet verder kan ondersteunen vanaf 1 mei 2020. De Hue Bridge v1 verliest zijn online functionaliteiten zoals Alexa of Google Assistant.

Philips Hue Bridge v1.

Philips Hue Bridge

Voor wie de Philips het toestel niet kent: de ‘bridge’ werkt als een soort toegangspoort tussen je smartphone of Assistant en smarthome lampen van Philips. Het toestel maakt het mogelijk dat je vanop afstand kan communiceren met alle Hue-lampen die verbonden zijn aan de bridge. De eerste versie werd in 2012 op de markt gebracht. Maar door veranderingen in het beleid moet Signify de ondersteuning voor de v1 nu stopzetten.

Op 30 april krijgen gebruikers nog een allerlaatste upgrade te zien. Die upgrade al er meteen voor zorgen dat online diensten niet meer zullen werken. Het toestel zal vanaf dan ook alleen nog lokaal bediend kunnen worden via de speciale v1-app die voorzien is.

Toch heeft het bedrijf zijn eerste Bridgetoestel de volle 8 jaar kunnen ondersteunen. Wat gezien de snelle veranderingen in deze wereld een mooie prestatie is. Het bedrijf heeft ook laten weten dat er momenteel nog geen plannen zijn om de HB v2 te gaan stopzetten. Het einde daarvoor is dus zeker nog niet in zicht.

HomeKit

Het grootste verschil tussen de eerste en tweede versie is voornamelijk de ondersteuning voor Apple’s HomeKit. Dat betekent dat alle HomeKit-compatibele apparaten sinds 2015 ook met de Bridge v2 konden verbonden worden.

Vandaag de dag heeft Philips ook Hue-lampen gelanceerd die via bluetooth te bedienen zijn. Dat maakt dat je als gebruikers dus in principe geen bridge meer nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business