Nieuws

Philips Hue-lampen binnenkort ook met bluetooth

Philips lanceert een reeks nieuwe Hue-lampen met Bluetooth-functie. Sneller en goedkoper, maar je moet wel in de buurt blijven.

Philips Lighting (wat nu Signify heet) gaat zijn slimme lampen weer een stukje beter maken. De bedoeling is dat je de lampen voortaan via bluetooth kan beheren.

Signify behoudt ZigBee-protocol

Signify moderniseert zijn Philips Hue-lampen zodat je goedkoper en sneller je lampen kan beheren. Momenteel bestuur je de lampen via het zogenaamde ZigBee-protocol. Dat protocol gaat dan verbinden met je bridge, die op zijn beurt connectie maakt met de Hue-lampen.

De Bridge op zicht verdwijnt niet en het protocol ook niet. Signify voegt enkel een bluetooth-functie toe, waardoor je dus geen bridge meer moet aanschaffen. Dat is vaak voor veel mensen een tegenvaller die Philips Hue eens willen uitproberen. Vanaf je nog maar 1 lamp wilde kopen, moest je er al meteen een bridge bij kopen, dat wordt dus verleden tijd.

“Je gaat je huis kunnen decoreren met licht zonder beperkingen of opstartkost,” George Yianni, CTO

Sneller en goedkoper

Het bedrijf heeft dan ook zelf aangegeven dat de nieuwe functie er komt op vraag van veel consumenten. Je kan dus voortaan rechtstreeks de lampen met je smartphone verbinden. Bluetooth heeft 1 groot nadeel: je moet wel in de buurt zijn om de lampen aan te sturen. Een paar kamers verder of als je buitenshuis bent lukt al niet meer. Daarvoor zal je toch nog de bridge moeten aanschaffen.

Nieuwe Hue-reeks

George Yianni geeft ook aan dat de bridge ook de basis van het Hue-ecosysteem zal blijven. Gebruikers zullen altijd via deze weg nog alles kunnen opzetten. De nieuwe lamp zal eerst in de VS beschikbaar zijn en nadien in de rest van de wereld. Tegen de herfst zou ze bij ons beschikbaar zijn en worden nadien geleidelijk aan alle lampen vervangen door nieuwe met bluetooth. Huidige Hue-gebruikers hoeven zeker niet te panikeren. Alles blijft gewoon werken zoals voorheen, hun bridge zal ook compatibel zijn met de nieuwe Hue-reeks.

Signify liet eerder al weten dat het ook een nieuwe smart-stekker op de markt brengt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business