Voor sommige streamers op Twitch is het spreekwoord ‘Al slapend rijk worden’ een vreemde realiteit geworden.

Is het voor jou een droom om geld te verdienen terwijl je geniet van een verdiende nachtrust? Dan wordt het hoog tijd om een carrièreswitch te maken en Twitch-streamer te worden. Het magazine Wired publiceerde onlangs een artikel waarin enkele streamers vertelden hoe ze al slapend rijk werden. Het is een eerder bizarre trend die al enkele weken aan de gang is op het platform.

Zo bijvoorbeeld de streamer Matthew Rinaudo, gekend op het platform als ‘Mizkif’. Die postte onlangs een stream waarin hij rustig in zijn bed een dutje lag te doen. Hij had voor die stream een bot ontwikkeld waarmee kijkers via een kleine donatie een korte clip konden laten afspelen tijdens de stream. Toen Rinaudo wakker werd, had zijn stream $5600 of net geen €5000 opgebracht. Ook andere livestreams van slapende mensen weten regelmatig duizenden kijkers aan te trekken. Op Twitch worden ze dan ook wel eens ‘slaapfeestjes’ genoemd.

Nood aan interactie

Hoewel Twitch voornamelijk gekend staat om het livestreamen van gamingsessies, zijn games al langer geen vereiste meer voor een stream om veel kijkers te kunnen aantrekken. Interactie met kijkers is tot een steeds belangrijkere factor aan het uitgroeien. Kijkers lijken willen betrokken te worden in de content, en volgen een streamers sneller als ze een soort van connectie met hem of haar voelen.

Zo houden heel wat streamers regelmatig chatsessies met hun kijkers via het platform. Ze antwoorden dan live op de vragen die kijkers hen stellen. Die nood aan interactie blijkt vooral sterk te zijn wanneer kijkers in hun dagelijkse leven sociale interactie te kort komen, en het dan online gaan zoeken. Iemand zien slapen lijkt dan soms al voldoende te zijn om zich minder eenzaam te voelen. Ook op TikTok beginnen slapende mensen eveneens een opkomende trend te worden.

Vermoeid

Twitch-streams slapen niet enkel op camera om geld te verdienen, maar soms ook omdat ze fysiek uitgeput zijn. Het recept om succesvol te zijn op Twitch is simpelweg zoveel mogelijk uren per dag online zijn. Daarom draaien heel wat streamers lange dagen, en is eens een nachtje door doen voor velen die het willen maken niet eens zo uitzonderlijk. Maar vroeg of laat botsen iedereen op zijn grenzen. Uit vrees om volgers te verliezen omdat ze urenlang offline geweest zijn, is soms de eenvoudigste oplossing de camera aan laten terwijl je snel even wat slaap inhaalt.

Gerelateerde artikelen

Twitch verliest kijkers

Uit de meest recente kwartaalcijfers blijkt dat Twitch terrein moet inboeten aan zijn directe concurrenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here