Uit enkele duurzaamheidstest blijkt dat de Samsung Galaxy S20 Ultra best wel wat geweld kan verdragen.

Advertentie

Of je nu fan bent van de Samsung Galaxy S20 (Ultra) of niet, over één zaak kan iedereen het eens: het is een peperdure smartphone. En wanneer je een smartphone van €1349 koopt, dan ben je daar wellicht extra voorzichtig mee. Maar is dat wel per sé nodig? Enkele vloggers op YouTube namen die proef op de som.

Op het YouTube-kanaal JerryRigEverything zien we regelmatig duurzaamheidstests van nieuwe smartphones voorbij komen. Jerry, die in het echte leven eigenlijk Zack heet, onderwerpt de nieuwste en duurste smartphones aan enkele marteltests om te zien of ze hun prijskaartje wel kunnen wettigen. De Galaxy Z Flip van Samsung passeerde kort na zijn release al eens de revue, en daaruit bleek dat het scherm uitermate krasgevoelig was.

Hopelijk kon de Samsung Galaxy S20 Ultra dan beter doen. Gelukkig lijkt het scherm van deze smartphone een stuk beter bestendig te zijn tegen krassen. Dat komt omdat het scherm gemaakt is van Gorilla Glass 6, dat vaak gebruikt wordt voor smartphoneschermen. Het scherm van de Galaxy Z Flip zou gemaakt zijn uit ultradun glas om het buigbaar te maken, maar dat maakt het ook een stuk minder stevig. Toch was Zack, die in de video aangeeft een Samsung-fan te zijn, niet overtuigd van de Galaxy S20 Ultra, vanwege het gebrek aan baanbrekende innovatie.

vs iPhone 11 Pro Max: wie wint?

Het is ook wel eens interessant om de smartphone op vlak van stevigheid met de concurrentie te vergelijken. De grote tegenhanger van de Samsung Galaxy S20 Ultra is wellicht de iPhone 11 Pro Max van Apple. Op het YouTube-kanaal PhoneBuff, waar men ook graag experimenten uitvoert met dure smartphones, werd eens getest wat er gebeurt als je beide smartphones laat vallen.

De test bestond uit een val op de rug, zijkant, en het scherm. Bij een val op de zijkant waren er geen significante verschillen te merken, maar dat was anders bij de andere tests. Zowel het scherm als de achterkant van de Samsung Galaxy S20 kwamen als stevigste uit de bus. Opmerkelijk was dat het gigantische camera-eiland dat de Samsung Galaxy S20 heeft op de achterkant een groot deel van de val absorbeert als de smartphone op zijn rug zou vallen. Maar voor de cameralenzen is het vermoedelijk af te raden de smartphone vaak te laten vallen. Ook het scherm kan beter een val vanop een ‘normale’ hoogte opvangen dan de iPhone 11 Pro Max.

In een bonusronde werd de smartphone een tiental keren gedropt vanop een grotere hoogte. Uit deze test kwam de iPhone 11 Pro Max dan wel weer als overtuigende winnaar uit de bus. Al na enkele vallen werkten enkele functies van de Galaxy S20 niet meer zoals de vingerscanner, en na 9 vallen schoot er van het scherm nauwelijks nog wat over. De iPhone 11 Pro Max viel 10 keer vanop een grotere hoogte, en alle belangrijkste functies werkte nog wel. Toch werd de Galaxy S20 over het hele experiment heen als de stevigere smartphone uitgeroepen. Maar je gaat er best wat voorzichtig mee om!

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here