Nieuws

Scherm Galaxy Z Flip is niet krasbestendig

De Samsung Galaxy Z Flip werd door YouTuber JerryRigEverything aan een marteltest onderworpen, en doorstond de ene proef al wat beter dan de andere…

Hoe stevig is de Samsung Galaxy Z Flip? Die vraag stelde de bekende YouTuber JerryRigEverything. Zack Nelson, zoals de man in het echte leven heet, heeft de ietwat dure hobby om uit te testen hoeveel ‘misbruik’ smartphones kunnen verdragen. Aangezien we niet altijd even voorzichtig met onze toestellen omgaan, is het wel handig om te weten hoe bestendig een smartphone is tegen ongelukjes.

Zeker als een smartphone €1500 kost, zoals de Galaxy Z Flip. Die ging vorige week in première tijdens het evenement Galaxy Unpacked. Een van de features die de smartphone beter moet maken dan zijn voorganger, is het scherm dat met ultradun glas is gemaakt. Daardoor zou het een stuk steviger moeten zijn dan het plastic scherm dan van de Galaxy Fold, dat maar zeer weinig kon verdragen.

Is het wel glas?

Echter kwam ook het scherm van de Galaxy Z Flip niet goed uit Jerry’s beruchte krasbestendigheidstest. Integendeel, het scherm toonde zich even krasbestendig als dat van de Galaxy Fold. Dat betekent dat je er dus zeer snel zichtbare sporen in kan achterlaten met je vingernagels. Het doet Jerry zelfs vermoeden dat het scherm niet echt uit glas gemaakt maar uit polymeer, een hybride structuur met glasdeeltjes.

Dat is voor hem enigszins misleidend, want gebruikers zullen wel de stevigheid verwachten van glas. De verbeteringen die aan het scherm werden aangebracht, lijken dus eerder esthetisch van aard en met het doel eerder de kwaliteit van het display dan de stevigheid van de smartphone te verbeteren.

Dat gezegd zijnde, doorstond de Galaxy Z Flip de meeste van de proeven wel met verve. Het scoorde onder andere goed op de buigzaamheidstest. Volgens Samsung kan het scherm zo’n 200.000 keer toegeplooid worden. Jerry testte echter wat er gebeurde als je hem langs de ‘verkeerde’ kant toeplooit. Maar hier leek het scherm vrij resistent tegen te zijn; zelfs wanneer de metalen buitenkant het begaf, was het scherm nog intact en functioneel. Het minidisplay dat je ziet wanneer de smartphone opgevouwen is, bied wel de stevigheid van een glazen scherm. Daarnaast kan de smartphone ook vrij goed vuil en aarde verdragen; dus hem eens een keertje laten vallen hoeft niet rampzalig te zijn.

Voorzichtig zijn

Samsung heeft wel nooit expliciet beweerd dat de Galaxy Z Flip steviger of meer krasbestendig zou zijn. Het ultradunne glas moest de smartphone meer die premium look geven. Het blijft dus aan te raden om voorzichtig om te gaan met het toestel. In een reactie aan The Verge op de video vertelde Samsung dat het scherm éénmalig vervangen kan worden voor een prijs van $119 (€110), en dat je bij een select aantal Samsungwinkels één gratis schermhoes kan aanvragen. Maar de duurzaamheidsproblemen die de Galaxy Fold kende, zijn bij de Galaxy Z Flip duidelijk nog niet helemaal opgelost.

Bekijk de volledige video:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business