Nieuws

Nieuwe patentaanvraag van Apple wijst op duurzame opvouwbare iPhone

Apple is bezig met het ontwikkelen van een duurzame opvouwbare iPhone of iPad, zo blijkt uit de patentaanvraag van het techbedrijf.

Uit een nieuwe patentaanvraag blijkt dat Apple werkt aan een duurzame opvouwbare iPhone of iPad. In het patent is te lezen dat het bedrijf twee compleet verschillende schermen wil gebruiken, die als een display fungeren als ze uitgevouwen worden.

Duurzame iPhone

De aanvraag werd ontdekt door website Patently Apple en het volgende is erin te lezen: “De elektronische apparaten kunnen gebruikmaken van sensormetingen en andere informatie, om te detecteren wanneer een rand van het eerste apparaat zich bevindt naast het tweede elektronische apparaat.” De twee schermen kunnen zowel apart van elkaar werken als gezamenlijk: “De apparaten kunnen overgaan van een onafhankelijke bedrijfsmodus waarin elk apparaat afzonderlijk werkt, naar een gezamenlijke bedrijfsmodus waarin de middelen van de apparaten worden gedeeld”. De beelden kunnen vervolgens uitgestrekt worden over de twee schermen.

Magneten

Verder is er te lezen in het patent dat de twee displays bij elkaar worden gehouden door magneten: “De magnetische onderdelen kunnen samenwerken met afgeschuinde behuizingsranden en andere structuren, deze helpen de apparaten vast te houden in vlakke configuraties waarin de apparaten liggen.” Dit is dezelfde techniek die is gebruikt bij de Microsoft Surface Duo en de Surface Neo.

Apple heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws over de patentaanvraag, tot die tijd zullen we moeten afwachten of en wanneer er een duurzame opvouwbare iPhone of iPad komt. Wij houden je in ieder geval op de hoogte, zodra we hier meer over weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business