Nieuws

Gerucht: Google brengt dit jaar nieuwe Chromecast Ultra uit

De tweede generatie van de Chromecast Ultra is gebaseerd op Android TV en zal met een afstandsbediening komen.

Als we 9to5Google mogen geloven, dan brengt Google later dit jaar een opvolger van de Chromecast Ultra uit. 9to5Google baseert het gerucht op informatie van een ‘betrouwbare bron’. Met een Chromecast kan je muziek, video’s en games van het internet op je smart-tv streamen. De Chromecast Ultra voegt daar nog eens 4K beeldkwaliteit aan toe. De eerste kwam vorig jaar op de markt, en kost afhankelijk waar je hem koopt ongeveer €80.

Qua uiterlijk lijkt de nieuwe Chromecast Ultra niks vernieuwend te zullen brengen. Een typische karakteristiek van een Chromecast is de ronde vorm met de dongle die er wat aan bengelt. Net als de versie die we al kennen, zal 4K en HDR ondersteund worden, en kan verbinding gemaakt worden via wifi of bluetooth.

Afstandsbediening

Maar de nieuwe editie van de Chromecast Ultra zal zeker geen exacte kopie worden. 9to5Google beweert dat het apparaat zal draaien op Android TV. Daardoor krijgen kijkers bovenop de gewone castfuncties een apart menu en interface voorgeschoteld. Daarnaast zouden ook enkele apps zoals YouTube TV, Netflix en Disney+ (waar het al beschikbaar is) standaard geïnstalleerd zijn, en kunnen ook andere apps toegevoegd worden.

Google zal daarom ook voor het eerst een externe afstandsbediening toevoegen aan de Chromecast Ultra, iets dat we in geen enkele vorige editie zagen. Die afstandsbediening zou een kruising worden tussen de afstandsbediening van Daydream View en die van Apple TV. De afstandsbediening krijgt ook een microfoon en integratie met Google Assistant is uiteraard ook aanwezig.

9to5Google vroeg Google nog om meer uitleg, maar het bedrijf wenst niet te willen antwoorden op geruchten. We kunnen dus nog niet met zekerheid zeggen of, en wanneer de nieuwe Chromecast Ultra op de markt zou verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business