Maps

Via Twitter kwamen we te weten dat ook maximumsnelheden nu in Google Maps getoond worden. We sprongen in de wagen voor bevestiging.

Dankzij een tip van Twitteraar @jensveraa, zijn we te weten gekomen dat Google Maps nu ook in België de officiële maximumsnelheden op onze wegen toont. Momenteel lijkt de functie alleen nog maar in navigatie-modus te werken. Maar vermoedelijk zal dat ook uitgebreid worden wanneer je niet persé je navigatie gebruikt.

Google Maps in België

Na de tip van een Twitteraar zijn we meteen in onze wagen gesprongen, om de nieuwe functie uit te testen. Op het eerste zicht lijkt alles oké, toch toont Maps hier en daar nog verkeerde maximumsnelheden. Op wegen waar je 70 mag geeft hij nog 50 aan, en in sommige gevallen zelfs omgekeerd.

Onze Noorderburen konden al een tijdje handig gebruikmaken van deze nieuwe functie voor Google Maps in Android en iOS. Nu lijkt ze ook bij ons uitgerold voor iOS en Android. Volgens @jensveraa, doet de navigatie-app zijn job ook goed in Apple CarPlay. Vermoedelijk zal dat dan ook het geval zijn voor wie Android Auto gebruikt.


Gerelateerde artikelen

Google Maps toont snelheidslimiet nu in Nederland

Google Maps toont vanaf nu ook de snelheidslimiet voor gebruikers in Nederland.