Nieuws

Apple reseller Switch komt in Franse handen

Switch
Switch komt bijna zeker in Franse handen. Op 20 maart moet de rechter deze overname nog bevestigen, maar dat lijkt allemaal al in kannen en kruiken.

Nadat de rechtbank begin dit jaar een deadline op de overname van Switch had gezet komt er groen licht voor een mogelijke overname. Het gaat om het Franse SFAM, een verzekeraar van smartphones, drones, laptops enzovoort. Het bod van SFAM zou volgens de gerechtsmandataris en rechter als beste optie gekozen zijn. Dat schrijft De Tijd vandaag.

Switch België

Switch is in België de grootste Apple Premium Reseller (APR). Sinds vorig jaar zit het bedrijf officieel in slechte papieren. Daarbij staan zo’n 21 winkels op het spel. Volgens Harold Vanheel, CEO van Switch, moet de rechtbank op 20 maart de overname nog bevestigen. Maar Vanheel lijkt daar gerust in te zijn. Vanaf 1 april 2020 krijgen de Fransen Switch in hun handen. Daarmee zouden alle 21 winkels en 245 medewerkers gewoon overgenomen worden.

Het is nog niet duidelijk hoeveel SFAM over heeft voor het Belgische Switch maar CEO Vanheel liet al weten dat er een gezonde interesse was vanuit het Franse bedrijf.

Verzekeringen

Met de overname van Switch koopt SFAM een nieuwe tak voor zijn bedrijf aan. Die nieuwe tak geeft het ook de mogelijkheid om zijn bestaande productcategorie (verzekeringen) ook uit te spelen bij de verkoop van Apple-producten. In ieder geval lijkt er nu wel een einde te komen aan het negatieve verhaal rondom de Apple reseller. Voor veel mensen is dat goed nieuws. Na de overname van Easy-M in 2016 kreeg het bedrijf niet alleen heel veel extra kosten, maar kwam er ook heel wat extra concurrentie bij vanuit andere retailers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business