Switch
Afbeelding: Switch

De grootste Apple Premium Reseller van België, Switch, heeft zijn reddingsplan niet kunnen uitvoeren en geen overeenkomst kunnen sluiten tussen investeerders en schuldeisers.

De grootste officiële verdeler van Appleproducten in België, Switch, zit nog steeds zwaar in de problemen. Nadat er een herstelplan werd aangekondigd zijn investeerders en schuldeisers niet tot een overeenkomst gekomen waardoor de rechtbank zich nu zal moeten uitspraken over de mogelijke verkoop van de Apple-reseller

Premium reseller Switch

Het bedrijf heeft in ons land 21 winkels die samen voor 173 miljoen euro omzet zorgen. Toch verkeert de reseller in financiële problemen door de druk van online retail. Webshops als Coolblue, Bol.com of zelfs Van den Borre verkopen nu ook Appleproducten waardoor Switch zich steeds moeilijker kon onderscheiden.

CFO Harold Vanheel liet aan De Tijd weten dat de rechter nu weer aan zet is. Hij moet bestuderen of het bedrijf al dan niet verkocht wordt en of er nog kandidaten zijn om de reseller deels of volledig over te nemen. Vanheel lijkt daar nog hoop in te hebben. De CFO laat weten dat hij blijft geloven dat er nog altijd kandidaten zijn die geld in het bedrijf willen pompen om Switch over te nemen.

Het grootste pijnpunt aan het herstelplan was het feit dat de schuldeisers – waaronder ook KBC – een verlies moesten slikken. Op dat punt is het mogelijk dat de gesprekken met de investeerders zijn stopgezet, maar dat is niet bevestigd door CFO Vanheel.

Easy-M

De laatste jaren deed Switch nog heel wat overnames, zo nam het in 2011 nog S&S over, een andere grotere APR in België en kocht het in 2017 Easy-M over. Maar die overname maakte de schuldenberg alleen maar groter waardoor Switch 33,4 miljoen euro aan schulden kreeg.