Slack

Chatdienst Slack heeft dubbele gevoelens bij de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Nieuwe gebruikers zijn niet per sé goed nieuws voor de omzet van het bedrijf.

Advertentie

Chatdienst Slack is sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in de V.S. en Europa een stuk populairder geworden. Doordat steeds meer mensen thuis werken is de interesse in Slack enorm gestegen.

Slack vs. Corona

Volgens topman Stewart Butterfield heeft dat vooral te maken met het feit dat veel (tech)bedrijven al hun medewerkers van thuis uit laten werken. Dat betekent dat medewerkers opzoek moesten gaan naar nieuwe manier om snel en eenvoudig met elkaar te communiceren.

Ook om vergaderingen te leiden gaan veel bedrijven opzoek naar digitale alternatieven. Slack biedt dan ook gratis heel wat mogelijkheden waarmee je zelfs kan videobellen. Heel wat andere videodiensten zien hun gebruikersaantal ook stijgen door de stijgende coronacrisis.

Aandeel

Positieve cijfers dus. Sommige bedrijven verdienen dus geld aan een crisis als deze. Maar dat kan je hen onmogelijk kwalijk nemen. Toch is lang niet alles positief. Het aandeel van Slack ging onverwacht onderuit. Na een tegenvallende omzetverwachting ging de nabeurshandel in New York onderuit.

Dat komt doordat Slack zijn financiële vooruitzichten heeft bijgesteld. Met de woorden “voorzichtig” wil het bedrijf niet té positief in beeld komen. Je zou kunnen stellen dat er economische groei is voor het bedrijf dankzij corona, toch is dat allemaal lang niet voorspelbaar.

Digitaal samenwerken

Digitaal samenwerken zit al heel lang in de lift. En Slack is lang niet de enige app op de markt die hier fel op inzet. Bedrijven als Google en Microsoft hebben namelijk hun eigen alternatief. Microsoft heeft Teams in zijn aanbod en Google zou volgens geruchten ook werken aan een gelijkaardige app voor ondernemingen.


Gerelateerde artikelen

Google’s nieuwste chatapp is een zakelijke Slack-rivaal

Google zou een nieuwe zakelijke chatapp hebben klaarstaan. Het gaat om een soort Slack-rivaal voor G-Suitegebruikers.