Vanaf 27 maart zal je niet meer in staat zijn om via PlayGalaxy Link videogames van je pc naar je Samsung-smartphone te streamen.

Advertentie

Samsung maakte eigenlijk op 26 februari al bekend dat het de ondersteuning van PlayGalaxy Link zal stopzetten via een notificatie op de website van de dienst. Echter gebeurde dat verder in alle stilte, zodat het nu pas door media wordt opgepikt. Een echt duidelijke reden wordt vanwege Samsung niet gegeven voor het stopzetten van PlayGalaxy Link. Samsung nam het besluit na ‘moeilijke interne discussies’ en als gevolg van ‘interne beleidsveranderingen’. De dienst was zelf nog maar enkele maanden in bèta beschikbaar.

PlayGalaxy Link zal dus vanaf 27 maart 12u in onze tijdszone niet meer werken. Echter is Samsung is al volop bezig met het platform af te bouwen. Sinds 1 maart werken bepaalde functies niet meer, zoals het downloaden van afbeeldingen in zoekopdrachten. Ook de servers werden al lichtjes aangepast.

Games streamen

Met PlayGalaxy Link konden pc gamers hun videogames streamen naar hun Samsung-smartphone. De dienst was wel enkel compatibel met enkele van de nieuwste modellen zoals de Galaxy Note10, S10, Fold, S9, Note9 en A90. Ondersteuning voor de nieuwste modellen, de Galaxy S20 en Z Flip werd dus niet meer voorzien, wat mogelijk ook al een teken aan de wand was.

Wie de dienst wilde gebruiken, moest de gratis app zowel op zijn smartphone als pc downloaden. De dienst had als voordeel dat onderbroken gamesessies tijdens verplaatsingen konden verder gezet worden. Ook maakte de app het mogelijk om games te streamen die te zwaar zouden zijn voor een smartphone moesten ze erop geïnstalleerd worden. Gamers kunnen nog wel steeds een controller of toetsenbord met hun smartphone verbinden om een zo optimaal mogelijke game-ervaring te creëren.

xCloud

Half februari geraakte ook bekend dat Samsung mee zal werken aan xCloud, de cloudgamingdienst die Microsoft volgend jaar in Europa wil lanceren. Met xCloud worden videogames rechtstreeks gestreamd vanaf de servers van Microsoft naar je toestel. Het wordt dus een directe concurrent van Google Stadia dat we al een tijdje hebben, en dat ook door Samsung ondersteund wordt. Benieuwd of dat ook gaat veranderen wanneer xCloud beschikbaar komt. Vermoedelijk heeft het bedrijf dus beoordeeld dat PlayGalaxy Link te veel in het vaarwater van xCloud zou kunnen komen, en heeft het daarop besloten de stekker uit de dienst te trekken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here