Nieuws

Google brengt Stadia vanaf donderdag naar 18 smartphones waaronder Galaxy S20

Op deze 18 nieuwe smartphones kan je vanaf donderdag gebruikmaken van Google Stadia.

Vanaf donderdag 20 februari zal Google Stadia ook beschikbaar zijn op smartphones van Samsung, Razer en Asus. Tot nu toe was de streamingdienst voor games alleen beschikbaar voor de Google Pixel 2 en hoger. Vanaf deze donderdag zal daar dus verandering in komen en kunnen ook eigenaars van andere merken hier gebruik van maken. Momenteel is nog niet geweten of Google plannen heeft om Stadia ook naar iOS-toestellen uit te rollen.

Google Stadia

Concreet gaat het om deze toestellen: Asus ROG, Rog II, Razer Phone, Razer Phone II, Samsung S8, S8+, S8 Active, Note 8, S9, S9+, Note 9, S10, S10+, Note 10, Note 10+, S20, S20+ en de S20 Ultra natuurlijk.

Gebruikers van bovenstaande smartphones kunnen dus vanaf donderdag met een draadloze controller via Bluetooth van Google Stadia gebruik kunnen maken. Wie de Stadia controller zelf wil gebruiken moet dat – net zoals bij de Pixel – via het kabeltje doen. Helaas heeft Google nog geen manier gevonden om dit draadloos te doen. Maar volgens Engadget is het bedrijf op zoek naar een manier om de controller via WiFi met mobiele toestellen te verbinden. Dat zou een stuk stabieler zijn. Momenteel kan je de draadloze controller alleen gebruiken op je TV via Chromecast Ultra.

Volgende stap

Volgens Andrey Doronichev, hoofd van de gamingafdeling, is de volgende stap een draadloze controller die voor alle toestellen werkt. “Bij ons zal het geen Bluetooth-connectie met je smartphone maken, dat is een lichtjes afwijkende aanpak waardoor we extra ontwikkeling en tijd nodig hebben om ervoor te zorgen dat alles goed met elkaar samenwerkt”, liet de woordvoerder nog vallen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business