Nieuws

Slack introduceert nieuw design

Nu de professionele chatapplicatie Slack dezer dagen veel meer gebruikt wordt, vernieuwd het zijn design om de app ook gebruiksvriendelijker te maken.

Doordat de meeste werknemers de komende thuis moeten werken, stijgt het belang van online communicatiemiddelen. Professionele chatapplicaties zoals Slack en Microsoft Teams zien daarmee een plotse stijging in het aantal gebruikers.

Het is dus niet geheel toevallig dat Slack vandaag een gloednieuw design voorstelt. Jaime DeLanghe, product manager van Slack, spreekt van één van de grootste veranderingen die de chatapplicatie doorgaat sinds zijn lancering in 2013. Volgens het bedrijf was het aantal gebruikers al een tijdje sterk aan het stijgen, zelfs nog voor de coronacrisis wereldwijd uitbrak. Precieze gebruikerscijfers zijn niet gekend (dit wordt rond de 10 miljoen geschat), maar volgens DeLanghe is de gemiddelde gebruikers per dag 9 uur verbonden op Slack, waarvan ongeveer 90 minuten actief gebruik.

Kanalen bundelen

Doorheen de jaren heeft de app wel regelmatig vernieuwingen willen toepassen, maar die gingen wel eens te kosten van de gebruiksvriendelijkheid van de app. Met het vernieuwde design dat vanaf vandaag uitgerold wordt, probeert Slack het leven van al die thuiswerkers weer wat eenvoudiger te maken. Maar de veranderingen zitten niet enkel in het uiterlijk van de app. Er zullen ook enkele nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.

De meest handige is wellicht het kunnen bundelen van kanalen via labels. In grote organisaties kan je al wel eens snel in verschillende groepsgesprekken belanden. En dan raak je het overzicht wel eens kwijt. Nu kan je bijvoorbeeld voor elke divisie binnenin het bedrijf een apart label creëren (marketing, sales, …). Alle kanalen kunnen dan worden onderverdeeld bij het bijpassende label. Andere nieuwe functies zijn een verbeterde zoekbalk, en een hulpknop die bovenaan de interface wordt toegevoegd.

Het lijkt er naar uit dat de nieuwe interface geleidelijk aan zal worden uitgerold. Ziet Slack er vandaag bij jou nog hetzelfde uit als gisteren? De update zal dan wel snel genoeg volgen!  

Het nieuwe Slack! Afbeelding: Slack

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business