Nieuws

Bol.com grijpt in tegen woekerprijzen toiletpapier

Toiletpapier kostte gisteren plots tot €275 per pak op bol.com. De online retailer heeft gelukkig snel ingegrepen tegen deze wanpraktijken.

De extreme maatregelen die de regering heeft opgelegd om het coronavirus te bestrijden, zorgen duidelijk voor heel wat onrust onder de bevolking. Veel mensen zijn overgegaan tot hamstergedrag, en plunderen de winkelrekken in de supermarkten leeg. Vooral toiletpapier lijkt plots één van de meest begeerde producten te zijn.

Sommigen kunnen dus niet altijd vinden wat ze zoeken wanneer ze eindelijk in de supermarkt geraken, en zoeken dan maar hun toevlucht bij online retailers. En daar probeerden enkele handelaars op bol.com op schaamteloze wijze munt uit te slaan.

Shoppers waren verontwaardigd toen ze gisteren alledaagse huishoudproducten zoals dat felbegeerde toiletpapier aan woekerprijzen zagen voorbij komen. Sommige handelaars probeerden standaard 6 x 8 pakken aan schandalige prijzen tot €275 te verkopen.

Bol.com grijpt in

Gelukkig werd bol.com via tweets van verontwaardigde klanten snel op de hoogte gebracht van de problematiek. Het bedrijf beloofde snel actie te ondernemen, en het lijkt er naar dat het dat ook gedaan heeft. Als je nu zoekt naar toiletpapier op bol.com, dan zal je veel gebruikelijkere prijzen tegenkomen. Producten die aan overdreven hoge prijzen verkocht werden, zijn offline gehaald.

Volgens bol.com ligt het probleem bij externe handelaars waar het e-commerce platform mee samenwerkt. Lokale handelaars kunnen ook hun producten aanbieden via de website, en sommigen probeerden dus te profiteren de crisis. Bol.com zegt dat het dergelijke praktijken niet tolereert en naast het offline halen van de producten zullen die handelaars daar ook op worden aangesproken.

Het is overigens ook helemaal niet noodzakelijk om dagelijkse huisproducten via webwinkels te kopen. Net als het hamstergedrag ook helemaal nergens goed voor is. De supermarkten blijven benadrukken dat er voldoende voorraden aanwezig zijn om iedereen uit de nood te helpen. Dat de winkelrekken soms leeg lijken, komt omdat het aanwezige personeel niet altijd de kans krijgt ze weer aan te vullen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business