YouTube

De nieuwe maatregel van YouTube werd bekend gemaakt via het Amerikaanse Reuters.

Advertentie

Update 25/03: YouTube heeft inmiddels aangekondigd dat ze wereldwijd de beeldkwaliteit naar SD zullen terugzetten. Je zal nog wel in staat zijn om video’s in de hoogste resolutie te kijken, maar je zal dit altijd handmatig moeten aanzetten.

Na Netflix heeft ook YouTube beslist om in Europa de beeldkwaliteit van zijn video’s terug te schroeven naar de standaard SD-kwaliteit. Gebruikers zullen dus niet meer de mogelijkheid hebben om een video in 1080p of 4K te bekijken. Die maatregel is nodig om de piekmomenten op internet de baas te kunnen.

Youtube en Netflix

De nieuwe maatregel van YouTube werd bekend gemaakt via het Amerikaanse Reuters. Het bedrijf gaat tijdelijk al zijn verkeer omzetten naar de standard definition (SD) ‘by default’. Dat wil zeggen dat je als gebruiker geen aanpassing meer kan doen aan de beeldkwaliteit van video’s.

Eerder deze week liet ook Netflix weten dat de kwaliteit van films en series wordt teruggeschroefd. Ook hier zullen klanten met een 4K-abonnement op bepaalde piekmomenten alleen de mogelijkheid hebben om films te kijken in standard definition. Ook deze maatregel is op z’n minst opmerkelijk. Veel mensen begrijpen de beslissing van Netflix wel maar vragen zich dan ook af of hun maandelijkse betaling zal zakken. Je betaalt immers geen 15,99 euro per maand voor 4K om dan ineens SD te krijgen.

Europese Commissie

Al deze beslissingen zijn terug te leiden naar een voorstel van de Europese Commissie in Brussel. Omdat heel wat mensen thuis zitten en de vraag naar streamingdiensten sterk gestegen is vraagt Brussel om op piekmomenten de beeldkwaliteit tijdelijk te verlagen. Tot nu toe zijn YouTube en Netflix ingegaan op het voorstel. Vermoedelijk zullen ook andere diensten niet veel later volgen.


Gerelateerde artikelen

Beeldkwaliteit Netflix wordt teruggeschroefd

Omwille van de coronacrisis schakelen steeds meer mensen over op videostreamingdiensten als Netflix. Om iedereen dezelfde content te kunnen bieden vraagt Brussel om de beeldkwaliteit op piekmomenten te verlagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here