Nieuws

Keniaanse overheid geeft Loon groen licht voor 4G via ballonnen

Loon
Loon probeert om in derde wereldlanden 4G toegankelijker te maken zodat overheden eenvoudiger met hun burgers kunnen communiceren en natuurlijk ook onderling. Nu kan het dochterbedrijf van Google operationeel gaan in Kenia.

Loon, de mobiele internetdienst van Alphabet (Google) heeft groen licht gekregen van de Keniaanse overheid om zijn project officieel in te zetten. Om de communicatie rond COVID-19 tussen burgers en overheid te verbeteren heeft de Keniaanse overheid de procedure sneller in gang getrokken. Volgens De Keniaanse president, Uhuru Kenyatta, zal de internetdienst nauw samenwerking met telecomprovider Telkom Kenya.

Loon overal internet

Momenteel blijkt een mobiele internetverbinding over heel Kenia niet zo eenvoudig. Daarom zal Loon met ballonnen die een 4G-verbinding brengen mobiel internet naar alle hoeken van Kenia brengen. Dat project loopt al van in 2018, toen kon de mobiele internetdienst een contract afsluiten met Telkom Kenya maar was er nog geen echte samenwerking met de overheid opgezet.

Werking

Loon zal zijn 4G-ballonnen lanceren vanop verschillende plaatsen in de Verenigde Staten. Die ballonnen zullen dan helemaal naar Kenia reizen op een hoogte van 20 km boven de grond. Dat proces zal verschillende weken in beslag nemen. Van zodra de ballonnen zijn aangekomen kan het gehele project eindelijk van start gaan.

“Door de wereldwijde situatie rondom COVID-19 werken Loon en Kenia zo snel mogelijk samen om op zo kort mogelijke termijn een duurzame oplossing te vinden voor betere communicatie voor de Kenianen”, laat CEO , Alastair Westgarth, nog weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business