Nieuws

Plague Inc. krijgt spelmodus om pandemie af te stoppen

Omdat we de mensheid liever redden dan kapot maken, gaat Plague Inc. een nieuwe spelmodus toevoegen waarin spelers de pandemie moeten afstoppen in plaats van te verspreiden.

De game Plague Inc. is sinds de uitbraak van het coronavirus enorm populair geworden. Omwille van de erg realistische indruk die het geeft is het daardoor ook niet helemaal onbesproken. De opzet van de game is simpel maar redelijk luguber. Je moet een ziekte creëren en er voor zorgen dat die de hele wereld infecteert en zo veel mogelijk dodelijke slachtoffers maakt vooraleer de overgebleven mensheid een medicijn heeft ontwikkeld.

Uiteraard hadden de ontwikkelaar van Ndemic Creations in 2012 nooit kunnen weten hoe dicht hun game 8 jaar later bij de realiteit zou aansluiten. Dat heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat de game plots uit de App Store in China werd verwijderd. De voorbije weken kreeg Ndemic Creations van veel spelers de vraag of de game ook niet ‘het omgekeerde’ kon doen.

Pandemie afstoppen

En het lijkt er op dat Ndemic Creations daar ook naar zal luisteren. De studio kondigt aan dat de Plague Inc. binnenkort een grondige update zal krijgen met een gloednieuwe spelmodus. In die modus zal je dus niet meer verantwoordelijk zijn voor verspreiden van een zelf ontwikkelde pandemie, maar juist voor het zo snel mogelijk kapotmaken er van. Naar verluidt zou de modus in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie worden ontwikkeld, dat zelf ook actief pleitte voor deze uitbreiding.

De ziektes afstoppen zal je moeten doen door maatregelen in te voeren zoals we die vandaag de dag meemaken. Je moet de progressiecurve van de pandemie nauwgezet opvolgen, de nationale gezondheidssystemen versterken en ook burgers sensibiliseren om in quarantaine te gaan en social distancing te respecteren. Waar nodig zal je ook openbare instellingen en transportlijnen moeten afsnijden. Wanneer de update er zal komen is onbekend, maar die zal sowieso gratis zijn laten ze bij Ndemic Creations al weten.

Donatie

Het is niet het enige nieuws dat Ndemic Creations te melden heeft. De gamestudio doet dezer dagen ook letterlijk zijn duit in het zakje in de strijd tegen het coronavirus. Aan de hand van een crowdfundingactie bij spelers van Plague Inc. wist het een mooi bedrag van 250.000 dollar (een goede 230.000 euro) in te zamelen. Die zal geschonken worden aan de Coalition of Epidemic Preparedness Innovations en het Covid-19 Solidarity Response Fund. Het is tijdens deze actie dat het idee van de nieuwe spelmodus vorm kreeg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business