Met Huawei Muziek wil de Chinese smartphonefabrikant de concurrentiestrijd aangaan met Spotify en YouTube Music.

Advertentie

De applicatie Huawei Muziek bestaat eigenlijk al enkele jaren, en was een systeemapplicatie die standaard op zowat elke Huawei-smartphone geïnstalleerd stond. Maar veel meer dan een doodgewone muziekspeler te zijn, had de app eigenlijk niet te bieden. Hij werd dan ook nauwelijks tot niet gebruikt.

Maar, Huawei heeft zijn muziekapp een volledige make-over gegeven. Sinds Huawei geen gebruik meer mag maken van Google applicaties, is het Chinese bedrijf hard gaan beginnen inzetten op het ontwikkelen van eigen applicaties die een volwaardig alternatief moeten zijn voor de apps van Google.

En dat is ook de intentie met Huawei Muziek. Die app is omgevormd tot een muziekstreamingdienst die de strijd moet aangaan met ronkende namen zoals Spotify, YouTube Music en Apple Music. Sinds deze week is de app ook beschikbaar in België.

Spotify-lookalike

Huawei heeft wel duidelijk de mosterd gehaald bij zijn grootste concurrenten. De interface van Huawei Muziek is erg gelijkend op die van Spotify. Ook het abonnementensysteem verloopt nagenoeg gelijk. Voor een bedrag van €9,99 per maand kunnen gebruikers onbeperkt muziek online en offline streamen. Een gratis variant zoals Spotify lijkt zo te zien niet te bestaan, al kan iedereen met een Huawei-smartphone de dienst wel de eerste maand gratis uitproberen.

Het belangrijkste is natuurlijk het aanbod. En dat is bij Huawei Muziek zeker aanwezig. De beschikbare bibliotheek bevat ruim 600.000 artiesten, 1,2 miljoen albums en meer dan 50 miljoen nummers. Je kan je eigen afspeellijsten maken, of luisteren naar door de algoritmen opgestelde afspeellijsten.

Toch kopieert de app niet alles wat Spotify doet en heeft het ook enkele unieke functies. Met Party Modus kan een nummer op meerdere smartphones tegelijkertijd afgespeeld worden. Er is ook een variant van Shazam geïntegreerd in de applicatie. Het is voorlopig nog onbekend of de app exclusief zal blijven voor Huawei-bezitters, of dat ze uiteindelijk ook naar Android en iOS zal gebracht worden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here