Tijdens de lockdown wordt er ook meer dan gebruikelijk gegamed. En dat zorgt er voor dat ook Sony en Microsoft aanpassen moeten doen om overbelasting van hun servers te voorkomen.

Advertentie

Doordat mensen wereldwijd verplicht worden om zoveel mogelijk thuis te blijven, heeft het internetgebruik nog nooit zo hoog gelegen. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Verschillende diensten moeten hun aanbod aanpassen zodat ze de servers niet overmatig belasten. Streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en YouTube kondigde al aan dat ze de beeldkwaliteit tijdens piekmomenten zullen aanpassen.

Ook de gamingindustrie wordt met deze nieuwe situatie geconfronteerd. Gamen is dezer dagen dan ook een zeer populaire manier om aan de onzekerheid te ontsnappen. Dat is voor consolegiganten Sony en Microsoft leuk nieuws natuurlijk, maar ook de servers van PlayStation en Xbox hebben geen oneindige capaciteit.

Enkel invloed op downloadtijden

Daarover is Sony met een officieel statement naar buiten gekomen op de blog van PlayStation. Daarin waarschuwt Sony dat op piekmomenten serverproblemen zeker mogelijk zijn. Maar die zullen vooral een invloed hebben op downloadtijden. Het uitvoeren van updates of het downloaden van nieuwe games kan daardoor iets langer duren dan dat je gewend bent.

Wat betreft online gamen zouden de problemen normaal gezien beperkt moeten blijven. Sony zegt nauw samen te werken met Europese autoriteiten om de nodige maatregelen te nemen en op te volgen om overbelasting te voorkomen. Laat serverproblemen je dus zeker niet tegenhouden.

Engadget vroeg daarop aan Microsoft hoe Xbox met de situatie omgaat. Dat leverde een gelijkaardig antwoord op. Ook Microsoft houdt de belasting van de servers voortdurend in de gaten zodat waar mogelijk kan worden ingegrepen. Zo wil ook Xbox ook zijn gamers verzekeren dat serverproblemen niet als een stoorzender zullen optreden. Nintendo wenste geen toelichting te geven op de vraag van Engadget.


Gerelateerde artikelen

Microsoft onthult technische details Xbox Series X

Microsoft heeft de technische specificaties bekend gemaakt van zijn nieuwste gameconsole Xbox Series X, die eind dit jaar zal verschijnen.

Sony onthult technische details PlayStation 5

In navolging van Microsoft heft Sony meer technische details vrijgegeven over de PlayStation 5. Die zou door een speciale SSD in staat moeten zijn om games in minder dan één seconde te laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here