Nieuws

Telecomoperators vragen klanten om binnen te blijven

Via een subtiele melding vragen telecomoperators wereldwijd aan hun klanten om binnen te blijven wanneer ze overschakelen op mobiele data.

“Blijf in uw kot!” Het zijn wijze woorden waar we ons allemaal best een paar weken aan kunnen houden. Maar soms moeten we natuurlijk even naar buiten, om inkopen te doen of gewoon om eens een frisse neus te halen. Toch vragen ook telecomoperators ons vriendelijk om dat niet of zo weinig mogelijk te doen.

#StayHome

Heel wat mensen merkten op dat vanaf wanneer ze op een mobiele 4G-verbinding overschakelen, ze niet enkel meer het symbool van 4G te zien krijgen. Veel telecomoperators zien dit als een signaal dat je je huiselijke omgeving verlaten hebt en sturen daardoor de subtiele melding “Stay Home”. Het was de Welshe Twitteraar Matt Navara die voor het eerst een screenshot deelde van een Duitse telecomoperator die dit deed.

Maar het bleken lang niet enkel Duitse telecomoperators te zijn die inzitten met de veiligheid van hun klanten. Op de tweet van Navarra kwam heel wat reactie. Daaruit leerden we dat mensen uit onder andere Luxemburg, Peru, de Verenigde Arabische Emiraten, India, Turkije, Roemenië en Indonesië deze melding ook kregen. De hashtag #StayHome ging dan ook al snel viraal, en kreeg zelfs al een Spaanse (#YoMeQuedoEnCasa en Turkse (#EvdeKal) variant.  

Uit de reactie van een Belgische twitteraar leren we dat Orange ondertussen ook al aan de trend meedoet. We hebben het zelf even voor Proximus uitgeprobeerd, maar zij doen het voorlopig nog niet. Als je vanwege Telenet of een andere telecomoperator deze melding krijgt, mag je hier gerust een screenshot van doorsturen naar ons!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business