Nieuws

Google rolt draadloze Android Auto uit in Europa

BMW
Google brengt Android Auto uit in verschillende Europese landen. Helaas zitten België en Nederland daar weer niet bij.

Google heeft het vorige week in verschillende landen mogelijk gemaakt om draadloos gebruik te maken van Android Auto.  Op die manier hoef je je smartphone dus niet langer via USB te verbinden om connectie te maken, gedaan met die vervelende kabeltjes dus. Althans als je wagen de mogelijheid ondersteunt.

Android Auto

Google Android Auto

Vorige week heeft het bedrijf de nieuwe versie uitgerold in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. Momenteel kunnen ze daar dus gebruikmaken van de draadloze functie. Helaas zitten België en Nederland niet in het lijstje, het is ook onduidelijk waarom Google Android Auto zo beperkt uitrolt.

Het is ondertussen al bijna twee jaar geleden dat Google de ondersteuning voor een draadloze connectie heeft uitgerold. Maar bij lancering werkte de functie alleen bij zijn eigen Pixeltoestellen. Nu wordt die mogelijkheid breder ondersteunt, toch is het lijstje met landen nog veel te kort en is er wereldwijd best wel wat vraag naar deze mogelijkheden.

Wanneer Android Auto officieel naar België komt is nog steeds onduidelijk. Wel kan je via een omweg al gebruik maken van de handige autotool in België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business