Android Auto

Google brengt Android Auto uit in verschillende Europese landen. Helaas zitten België en Nederland daar weer niet bij.

Advertentie

Google heeft het vorige week in verschillende landen mogelijk gemaakt om draadloos gebruik te maken van Android Auto.  Op die manier hoef je je smartphone dus niet langer via USB te verbinden om connectie te maken, gedaan met die vervelende kabeltjes dus. Althans als je wagen de mogelijheid ondersteunt.

Android Auto

Google Android Auto

Vorige week heeft het bedrijf de nieuwe versie uitgerold in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. Momenteel kunnen ze daar dus gebruikmaken van de draadloze functie. Helaas zitten België en Nederland niet in het lijstje, het is ook onduidelijk waarom Google Android Auto zo beperkt uitrolt.

Het is ondertussen al bijna twee jaar geleden dat Google de ondersteuning voor een draadloze connectie heeft uitgerold. Maar bij lancering werkte de functie alleen bij zijn eigen Pixeltoestellen. Nu wordt die mogelijkheid breder ondersteunt, toch is het lijstje met landen nog veel te kort en is er wereldwijd best wel wat vraag naar deze mogelijkheden.

Wanneer Android Auto officieel naar België komt is nog steeds onduidelijk. Wel kan je via een omweg al gebruik maken van de handige autotool in België.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Techtip: zo gebruik je Android Auto ook in België

In deze workshop tonen we hoe je van Android Auto kan gebruikmaken in België.

4 REACTIES

   • Beste Frank,

    Zojuist overgestapt naar een Galaxy S10+, android 10 updated.
    De android auto wordt idd bij de update geladen maar koppelen naar de Honda lukt. van geen kant. De Honda software al geupdated maar de S10+ raakt niet gekoppeld.
    Al anderhalf android auto gebruikt op een Nokia 6 zonder problemen.
    ???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here