Nieuws

Apple introduceert COVID-19 screening tool

Ook Apple kan nu vragen beantwoorden over het coronavirus en geeft dan advies op basis van de richtlijnen van de Centers for Disease Control and Prevention.

Om het aantal besmettingen in de Verenigde Staten in kaart te brengen, heeft Apple in samenwerking met het CDC (Centers for Disease Control and Prevention) een screening tool ontwikkeld.

Betrouwbare informatie en begeleiding

De screening tool is beschikbaar via een website, maar hij is ook als app te gebruiken op de mobiele telefoon. Helaas is de tool op dit moment alleen nog in de VS te gebruiken. “De nieuwe COVID-19 website en de COVID-19 app, die beschikbaar is in de App Store, zijn gemaakt in samenwerking met de CDC, de White House Coronavirus Task Force en de FEMA (Federal Emergency Management Agency) om het makkelijk te maken voor mensen in het hele land om betrouwbare informatie en begeleiding te krijgen in een tijd waarin de VS de zware last van COVID-19 voelt”. Zo laat Apple weten in een persbericht.

Bezorgdheid

Met deze screening tool kan men, door middel van het invullen van een vragenlijst, erachter komen of zij griepklachten hebben of symptomen hebben van het coronavirus. Daarbij moeten zij vragen beantwoorden die gaan over risicofactoren, of je bijvoorbeeld tot een kwetsbare groep behoort, over recente blootstelling als je onlangs in een risicogebied bent geweest waar veel besmettingen zijn van het coronavirus en over de symptomen die jij of een dierbare ervaart. Aangezien de symptomen van het virus erg lijken op die van influenza (de griep), zoals verkoudheid, keelpijn en hoofdpijn, maken veel mensen zich zorgen. De screening tool geeft uitsluitsel, het advies dat wordt gegeven na het invullen van de lijst is volgens de richtlijnen van het Centers for Disease Control and Prevention.

Advies

Het advies dat wordt gegeven na het invullen van de lijst, is volgens de richtlijnen van het Centers for Disease Control and Prevention. Apple zegt hierover het volgende: “Zij zullen CDC-aanbevelingen krijgen, over wat ze vervolgens moeten doen. Daarbij kun je denken aan begeleiding wat betreft het nemen van gepaste afstand en zelf-isolatie, hoe ze de symptomen nauwlettend in de gaten kunnen houden en of er op dat moment wel of geen test wordt aangeraden om het virus vast te stellen. Ook wordt er advies gegeven over wanneer ze een medische hulpverlener moeten inschakelen”.

Hulpmiddel

Betekent dit nu dat iedereen zelf de diagnose kan stellen of hij of zij is besmet met het coronavirus? Nee. Apple maakt een kanttekening en benadrukt dat het hier gaat om een hulpmiddel: “Deze nieuwe screeningstool is bedoeld als een hulpmiddel voor individuen en vervangt geen instructies van zorgverleners of advies van de overheid en de lokale gezondheidsinstanties”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business