Nieuws

Duitsland ontwikkelt app om het coronavirus in kaart te brengen

Duitsland
Portrait of young woman wearing 2.5PM face mask
De app die kan bijhouden met wie je in contact bent geweest de afgelopen tijd, zou over een paar weken klaar moeten zijn.

Duitsland is bezig met het ontwikkelen van een applicatie die controleert met wie een smartphone-gebruiker in contact is geweest. Dit is essentieel voor het volgen van de verspreiding van het coronavirus.

Al in Singapore

Eerder lanceerde Singapore al een app die het contact van smartphone-gebruikers kon bijhouden, dit wordt gedaan via bluetooth. Als bij iemand het COVID-19 virus wordt geconstateerd, dan wordt er met behulp van bluetooth gekeken of die persoon in contact is geweest met anderen. Mocht dit zo zijn dan kan er informatie van de contacten uit de telefoon worden gehaald, om deze op de hoogte te stellen en ze eventueel ook te laten testen.

Duitsland kritisch

Deze methode brengt de privacy van gebruikers niet in gevaar en dat is voor Duitsland en andere Europese landen erg van belang, volgens de Europese privacywet mogen overheden burgers namelijk niet volgen. Zeker in Duitsland staan ze hier kritisch tegenover.

Maar omdat deze app door de gebruiker zelf geïnstalleerd is en andere telefoons in de buurt registreert, mogen burgers op deze manier wel gecontroleerd worden.

Het Fraunhofer Instituut voor Telecom laat weten aan Reuters dat ze verwachten de app binnen enkele weken te kunnen lanceren. Zo kunnen ze zo snel mogelijk besmettingen van het coronavirus opsporen en verspreiding tegengaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business