Edge Chromium

Het zal je misschien verbazen, maar volgens nieuwe cijfers wordt Microsoft Edge steeds populairder.

Advertentie

Dat schrijft Bleeping Computer. De computerwebsite haalt daarbij cijfers aan van NetMarketShare. Microsoft heeft ingezet op een op Chromium gebaseerde browser. Die gok lijkt nu echt wel te werken. Volgens de laatste cijfers heeft Microsoft Edge 7,6 procent van de markt ingenomen. Waarbij Firefox achterophinkt met 7,2 procent. Toch moeten we het ‘succes’ van Microsoft Edge nuanceren aangezien Google Chrome vandaag nog steeds 68,5 procent in handen heeft.

Microsoft Edge

En op zich is die sterke groei van Edge ook best opvallend. Amper maanden na de lancering van de nieuwe op Chromium gebaseerde versie lijkt de browser al populairder te worden. Het speelt natuurlijk mee dat de browser automatisch geïnstalleerd staat op Windows, maar er zijn een aantal factoren waardoor het ook begrijpelijk is dat meer mensen voor Edge kiezen.

Door het feit dat Edge een laag Chromium bevat zijn heel wat oude issues die de browser vroeger wel had, nu verdwenen. De browser van Microsoft is een stuk sneller, lichter en draait op de motor van Chrome. Dat zijn allemaal factoren die de browser van Microsoft een stuk aangenamer hebben gemaakt.

Maar dat betekent ook dat website-ontwikkelaars gemakkelijker websites kunnen bouwen voor één en hetzelfde platform, waardoor de compatibiliteit tussen Chrome en Edge veel groter is geworden. En net dat maakt dat browsers als Safari en Firefox weer achterophinken, omdat zij op hun eigen ‘motor’ draaien moeten ontwikkelaars dus aangepaste versies voorzien. Dat is de kracht en de macht van Chrome op het internet vandaag.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here