Contactloze betalingen

Contactloze betalingen, we deden het al een tijdje maar het maximumbedrag lag daarbij veel te laag. Deze week heeft Febelfin in samenwerking met Belgische banken die limiet opgetrokken.

Advertentie

Contactloos betalen: het is snel, makkelijk en veilig. En vooral: het is – in volle coronatijden – meer dan ooit de meest hygiënische manier om aankopen af te rekenen. Je moet het toetsenbord van de betaalterminal namelijk niet of minder vaak aanraken. Daarom hebben nu ook de Belgische banken besloten om de limieten voor contactloze kaartbetalingen zonder pincode op te trekken.

Contactloze kaartbetalingen

Het bedrag van 25 euro per contactloze kaartbetaling wordt opgetrokken naar 50 euro. Je hoeft dus geen pincode meer in te geven voor een betaling onder of gelijk aan 50 euro. Terwijl je vroeger in totaal niet meer dan 50 euro aan opeenvolgende contactloze kaartbetalingen kon doen zonder pincode, wordt ook dat cumulatieve bedrag verhoogd naar 100 euro.

Vanaf 14 april zullen de betaalterminals die vandaag – binnen de huidige quarantainemaatregelen – actief zijn, stapsgewijs aangepast worden aan de nieuwe limieten.

Wanneer moet je dan wel nog een pincode ingeven?

Wie een betaling doet onder of gelijk aan 50 euro zal geen pincode moeten ingeven. Tot nu was dat bedrag vastgelegd op 25 euro. Ook wie verschillende opeenvolgende contactloze kaartbetalingen zonder pincode doet, zal minder snel zijn of haar pincode moeten ingeven. Waar je tot nog toe je pincode moest ingeven na een reeks betalingen van bijvoorbeeld 15 euro, 16 euro en 24 euro (omdat je een totaalbedrag bereikt van meer dan 50 euro), dan zal dat nu pas moeten na een totaal bedrag van 100 euro.

De beslissing komt er meer dan een week nadat alle banken in Nederland al hun limieten hebben opgetrokken. In samenwerking met de Nederlandse Betaalvereniging kon die beslissing snel gemaakt worden. Maar België bleef echter achter. Tot betaalverwerker CCV van zich liet horen en een oproep aan de Belgische financiële sector deed om ook in België de limieten voor contactloze kaartbetalingen te verhogen.


Gerelateerde artikelen

België moet limieten contactloos betalen zo snel mogelijk optrekken

Na Nederland moeten ook de limieten voor contactloos betalen in België zo snel mogelijk opgetrokken worden, maar de sector laat op zich wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here