Nieuws

Google Nest verlaagt videokwaliteit camera’s naar standaard tijdens pandemie

Google Nest
Google wil met zijn Nestproducten ook een steentje bijdragen.

Om de piekmomenten in het internetverkeer de baas te kunnen heeft Google besloten de videokwaliteit van al zijn Nest-camera’s te verlagen naar de standaardkwaliteit. Op die manier kan ook Nest bandbreedte besparen in een periode waarbij het internetgebruik op sommige momenten serieus piekt.

Nest

Google Nest

Alle eigenaars van Nest-camera’s hebben een mail ontvangen waarin Google de verandering uitlegt. Om ‘internet resources’ te behouden heeft het bedrijf ervoor gekozen om de standaardbeeldkwaliteit terug te schroeven naar een lagere kwaliteit. Volgens Google gaat het om een tijdelijke verandering en kunnen gebruikers de standaardinstelling gewoon weer wijzigen via de instellingen van hun camera. Wie dus wel nog een hogere beeldkwaliteit wil, kan die instelling gewoon weer aanpassen.

Een beetje absurd, maar goed. De reden voor deze verandering heeft volgens het bedrijf te maken met de problemen die de pandemie veroorzaakt op ons internetverkeer. Op die manier wil Google bandbreedte voor iedereen besparen. Ook videostreamingdiensten als Netflix en YouTube deden dit eerder al.

Hoog verbruik

Neem nu bijvoorbeeld de Nest Cam IQ. Die verbruikt normaal gezien 400GB per maand als je de hoogste beeldkwaliteit hebt ingesteld. Door de verandering van de instelling kan dat verbruik zakken tot 200-300 GB per maand en bij de Nest Hello-videodeurbel naar 50 GB.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business