Windows 10

Vanaf mei zullen we ook in Windows 10 gebruik kunnen maken van een snelfunctie om bestanden en programma's te zoeken. Net zoals Spotlight voor macOS.

macOS heeft al jaren een handige ingebouwde zoekfunctie: Spotlight. Door middel van de toetsencombinatie CMD + spatie krijg je meteen een zoekbalk te zien waarin je alles wat je maar kan bedenken kan opzoeken. Van mails tot bestanden, programma’s of contacten. Spotlight heeft het allemaal. Nu werkt ook Microsoft aan een soortgelijke functie voor Windows 10, die overigens in mei van dit jaar al uitgerold wordt.

Windows 10 PowerToys

De nieuwe functie zal beschikbaar zijn onder de verschillende PowerToys van Windows en lijkt op het eerste zicht heel hard op Apple’s Spotlight. Met de combinatie Win + R krijg je meteen een zoekbalk te zien waarin je verschillende Windowsfuncties kan opzoeken. Rekenmachine, woordenboek, Google, het zit er allemaal in.

De softwaregigant werkt al sinds januari aan deze nieuwe functie en plant de uitrol in mei al. Er zit dus een hele leuke nieuwe functie aan te komen voor Windows 10 gebruikers. Momenteel zou de zoekbalk nog redelijk basic zijn, maar Microsoft lijkt grootse plannen te hebben met de nieuwe tool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here