Nieuws

Itsme app gaat samenwerken met Adobe Sign en Microsoft

Itsme
Itsme schakelt een versnelling hoger en sluit een overeenkomst met Microsoft en Adobe.

Itsme, de Belgische mobiele id-app die inloggen bij organisaties en overheidsinstellingen gemakkelijk maakt, gaat in zee met Microsoft en Adobe. Dat schrijf Computable vandaag.

Itsme ID

Via Itsme kunnen gebruikers hun ID koppelen. De app is als het ware de digitale versie van je identiteitskaart. Itsme maakt het mogelijk om eenvoudig en snel in te loggen bij bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen online.

Om haar dienst uit te breiden gaat de app met 1,8 miljoen gebruikers in zee met technologiegiganten Microsoft en Adobe. Concreet biedt Microsoft nu via zijn CIAM-dienst de mogelijkheid voor bedrijven om ook Itsme meteen te integreren in de optie om zich aan te melden met een simpele tik via de smartphone.

Naast Microsoft heeft het bedrijf ook een overeenkomst gesloten met Adobe Sign. Die samenwerking maakt het mogelijk voor organisaties om documenten (zoals PDF’s) officieel te laten ondertekenen via Itsme. Volgens het bedrijf zou de technologie voldoen aan de Europese eIDAS-normen waardoor het hele systeem op de Europese markt kan gebruikt worden. Dat ligt dan meteen ook in lijn met de plannen die de app heeft om internationaal te gaan.

Essentieel

CEO Kris De Ryck liet weten dat “de samenwerking met Microsoft en Adobe een toevoegde waarde heeft om met Itsme de digitale transformatie in heel wat sectoren uit te breiden”. “Klanten kunnen op een snelle en veilige manier toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hebben, dat allemaal via een mobiele methode met de hoogste graad van veiligheid.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business