Nieuws

Google België haalt omzet in buitenland

Zestig procent van de omzet van Google België wordt gerealiseerd via buitenlandse ondernemingen. Dat is een unicum. In onze omliggende landen zorgen de bedrijven, gevestigd in het betreffende land zelf, voor het gros van Googles zakencijfer in dat land. Ook heel wat IT-resellers in ons land laten de zoekrobot nog links liggen als het aankomt […]

Zestig procent van de omzet van Google België wordt gerealiseerd via buitenlandse ondernemingen. Dat is een unicum. In onze omliggende landen zorgen de bedrijven, gevestigd in het betreffende land zelf, voor het gros van Googles zakencijfer in dat land. Ook heel wat IT-resellers in ons land laten de zoekrobot nog links liggen als het aankomt op advertenties.

Google is wereldwijd marktleider in de verkoop van trefwoorden op internet. Maar ons land blijkt dus een grote blinde vlek in de expansiestrategie van het bedrijf. België is het enige land in Europa waar meer dan de helft van de aankoop van trefwoorden door buitenlandse bedrijven gebeurt. De Waalse markt wordt vooral bewerkt vanuit Frankrijk, de Vlaamse uit Nederland. Toch heeft onze specifieke situatie ook voordelen. Het voordeel van de relatief beperkte interesse van Belgische bedrijven in Google is dat hun advertentietarieven in verhouding met andere landen vaak een stuk lager liggen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business