Apple WWDC

Apple WWDC zal dit jaar digitaal plaatsvinden. De ontwikkelaarsconferentie is ook gratis voor... alle ontwikkelaars.

Update: de live ontwikkelaarsconferentie zal plaatsvinden op 22 juni vanaf 19.00u Belgische tijd.

Corona of niet. De wereld moet zoveel mogelijk blijven doordraaien. Apple transformeert zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC om tot een heuse digitale versie op 22 juni. Nog straffer, de conferentie – die normaal 1600 dollar inkom kost – is nu helemaal gratis voor ontwikkelaars.

Apple WWDC 2020

“WWDC20 wordt groter dan ooit en brengt straks gedurende een week in juni maar liefst 23 miljoen ontwikkelaars bij elkaar. We kunnen niet wachten om te vertellen waar het met de diverse Apple platforms naartoe gaat”, aldus Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Ontwikkelaars kunnen zich alvast verheugen op een scala aan nieuwe tools om nog mooiere apps te bouwen en diensten op touw te zetten. Hoewel het bijna zover is, zullen we tussentijds nog een tipje van de sluier oplichten en laten weten wat we voor WWDC20 zoal in petto hebben.”

Hardware

Naast software verschijnen naar gewoonte ook heel wat leuke nieuwe hardware-dingen op WWDC. Van de iPhone 3GS in 2009 tot de Mac Pro vorig jaar. Dit jaar zal dat vermoedelijk toch anders zijn aangezien de iPhonebouwer de iPhone SE en vernieuwde MacBook Pro al voorgesteld heeft. De enige mogelijkheid is nog een verwijzing naar ARM-ondersteunde Macs vanaf 2021, maar dat is een pure gok.

Gerelateerde artikelen

Apple onthult nieuwe MacBook Pro 13” met Magic Keyboard

Dit is de langverwachte nieuwe Apple MacBook Pro 13".

Apple’s nieuwe iPhone SE kost amper 489 euro

De nieuwe Apple iPhone SE is eindelijk een feit. Ja kan nu al voor minder dan 500 euro een gloednieuwe iPhone in huis halen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here