Nieuws

Trending op YouTube: cursussen mondmaskers maken

Nu het ernaar uitziet dat het dragen van mondmaskers nog lang een modetrend zal zijn, behoren cursussen mondmaskers maken tot de populairste video’s op YouTube.

Na lang in een lockdown gezeten te hebben, zal de maatschappij zich in de meeste landen vanaf deze maand langzaam maar zeker weer openen. Zoals dat ook in België het geval is, zullen mondmaskers wereldwijd een grote rol spelen om dat op een veilige manier te laten verlopen.

Maar nog lang niet iedereen heeft een mondmasker in huis. Op YouTube is er daarom een nieuwe categorie video’s die de laatste tijd trending is: cursussen mondmaskers maken. In die video’s wordt uitgelegd hoe je op een eenvoudige manier een efficiënte gezichtsbescherming kan maken. Video’s voor beginners, gevorderden, mannen, vrouwen, designtips, … Je kan het allemaal terugvinden.

37 miljoen views

Één van de absolute topvideo’s van het moment komt van het kanaal Crafty Daily. Op dat kanaal werden vroeger doorgaans knutselwerkjes getoond, maar sinds de corona-uitbraak is het volledig op de kar van mondmaskers gesprongen. En met succes: de meest bekeken tutorial heeft al meer dan 37 miljoen views, en staat nog maar sinds 30 april online. In de video wordt in 5 minuten getoond hoe je een mondmasker kan maken, zonder dat er een stikmachine aan te pas moet komen. En dat onder muzikale begeleiding van een melige pianomelodie.

Ook Nederlandstalige video’s doen het zeer goed. Een tutorial op het verder niet zo bekende YouTube-kanaal Sabrina 330011 wist ook al meer dan 350.000 kijkers aan te trekken.

Is je mondmasker nog niet aangekomen? Dan is het hoog tijd om er zelf ééntje te maken!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business