Nieuws

Shimano kondigt nieuwe en grotere e-bike-batterijen aan

Shimano
Na Bosch en Brose heeft nu ook Shimano een nieuwe reeks krachtige batterijen voor elektrische fietsen gelanceerd.

Vorige week heeft Shimano haar nieuwste reeks e-bikebatterijen aangekondigd. Na Bosch & Brose kon ook de Japanse specialist in fietsonderdelen niet achterblijven. In totaal heeft Shimano drie nieuwe batterijpacks voor elektrische fietsen gelanceerd.

Shimano & elektrische fietsen

Het gaat om de nieuwe Shimano BT-E8036, BT-E8035 en de BT-E8016. Twee daarvan beiden 630 Wh batterijcapaciteit. Dat is 25% meer dan de vorige reeks batterijen voor elektrische fietsen. Die verhoogde capaciteit in combinatie met een automatisch schakelsysteem moeten voor een pak hogere radius en energie-efficiëntie zorgen.

Shimano levert het zelf helaas nog niet maar dat zou er nu wel eens aan kunnen komen. Met de nieuwe batterijen claimt de gigant een actieradius of autonomie van ongeveer 160 kilometer met de grootste batterijen. Die autonomie is altijd afhankelijk van de fietsproducent zelf, maar de batterijmaker maakt het dus mogelijk nu.

Zowel de BT-E8036 als de BT-E8035 maken gebruik van een heel speciaal design waardoor de batterij perfect in de fietskader past. Met de nieuwe reeks batterijen komt het bedrijf in de buurt van de nieuwe 625 Wh batterijen van Bosch en Brose. Die laatste kwam vorige week nog met een nieuwe serie van maximum 630 Wh. De drie spelers zitten in hetzelfde segment dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business