Shimano

Na Bosch en Brose heeft nu ook Shimano een nieuwe reeks krachtige batterijen voor elektrische fietsen gelanceerd.

Vorige week heeft Shimano haar nieuwste reeks e-bikebatterijen aangekondigd. Na Bosch & Brose kon ook de Japanse specialist in fietsonderdelen niet achterblijven. In totaal heeft Shimano drie nieuwe batterijpacks voor elektrische fietsen gelanceerd.

Shimano & elektrische fietsen

Het gaat om de nieuwe Shimano BT-E8036, BT-E8035 en de BT-E8016. Twee daarvan beiden 630 Wh batterijcapaciteit. Dat is 25% meer dan de vorige reeks batterijen voor elektrische fietsen. Die verhoogde capaciteit in combinatie met een automatisch schakelsysteem moeten voor een pak hogere radius en energie-efficiëntie zorgen.

Shimano levert het zelf helaas nog niet maar dat zou er nu wel eens aan kunnen komen. Met de nieuwe batterijen claimt de gigant een actieradius of autonomie van ongeveer 160 kilometer met de grootste batterijen. Die autonomie is altijd afhankelijk van de fietsproducent zelf, maar de batterijmaker maakt het dus mogelijk nu.

Zowel de BT-E8036 als de BT-E8035 maken gebruik van een heel speciaal design waardoor de batterij perfect in de fietskader past. Met de nieuwe reeks batterijen komt het bedrijf in de buurt van de nieuwe 625 Wh batterijen van Bosch en Brose. Die laatste kwam vorige week nog met een nieuwe serie van maximum 630 Wh. De drie spelers zitten in hetzelfde segment dus.

Gerelateerde artikelen

VanMoof haalt 12,5 miljoen euro op in investeringsronde

Nederlandse e-bike producent VanMoof heeft in een investeringsronde maar liefst 12,5 miljoen euro opgehaald voor de internationale expansie van het bedrijf.

1 REACTIE

  1. Allemaal heel mooi, maar waarom wordt de kostprijs van een reserve of nieuwe vervang batterij nooit vernoemd? Daar kan je nog serieus van schrikken als het zover is. Dit is dan misschien het negatieve kantje van de zaak. Net als bij elektrische auto’s wordt hier nooit over gesproken. Batterijen verslijten ook. Is je stalen ros achteraf deze kost nog waard of moet je weer om een nieuwe?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here