Nieuws

Xiaomi overtreft Samsung met best verkopende Android tot dusver

De best verkopende Android is in Q1 2020 niet afkomstig van Samsung, maar van het Chinese Xiaomi. Grote kans dat je het model nog niet kent.

De vernieuwde strategie voor Samsungs midrange- en budgetserie wierp vorig jaar meteen zijn vruchten af. De fabrikant legde meer focus op haar niet-high-end telefoons, en dat resulteerde erin dat de Samsung Galaxy A50 zich vorig jaar mocht kronen tot de best verkopende Android van 2019 wereldwijd. In 2020 verloopt de release van zijn opvolger voortvarend, maar Xiaomi heeft vooralsnog de overtreffende trap in huis.

Redmi Note 8/8T best verkochte Android

Volgens de analisten van Canalys gaat de Xiaomi Redmi Note 8/8T aan de haal met de titel van best verkopende Android in het eerste kwartaal van 2020. Helemaal als een verrassing komt dit succes niet, aangezien Xiaomi vrij recent nog bekendmaakte dat het bedrijf in totaal 30 miljoen van haar Redmi Note 8-serie had verkocht. De Redmi Note 8 was tevens de op vijf na populairste telefoon in Q4 van 2019.

De Redmi Note 8/8T wordt zoals gezegd op de voet gevolgd door de Samsung Galaxy A51. Beide toestellen kunnen echter niet op tegen de 18 miljoen verkochte iPhone 11-exemplaren van Apple. De goedkoopste van de drie nieuwe telefoons uit de iPhone 11-serie valt net als de goedkope iPhone XR uit 2018 behoorlijk in de smaak. De 11 Pro Max vinden we terug op plek 6, terwijl de reguliere 11 Pro de top 10 sluit.

Het valt verder op dat de gehele lijst bestaat uit telefoons van Apple, Samsung en Xiaomi. Na de Galaxy A51 op nummer 3 volgen de Galaxy A10s, Redmi Note 8 Pro, iPhone 11 Pro max, Galaxy A20s, Galaxy A01 (geen typefout), Redmi 8A, iPhone 11 Pro. Saillant detail: in tegenstelling tot Apple weet geen enkele andere fabrikant een high-end vlaggenschip de top 10 in te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business