Nieuws, Tips

Ubisoft biedt ‘educatieve tours’ uit AC Odyssey en Origins gratis aan

Wie meer wil leren over het oude Griekenland en Egypte, kan dat door Discovery Tours uit de games Assassin’s Creed Odyssey en Origins te downloaden.

Gameontwikkelaars zijn de voorbije dagen in een gulle bui. Omdat de productie van nieuwe videogames wat bemoeilijkt wordt, worden oude klassiekers weer vanonder het stof gehaald. Epic Games verraste gisteren vriend en vijand met de aankondiging dat de PC versie van GTA V gratis gedownload kan worden tot 21 mei. En ook Ubisoft wil ons leed wat verzachten in coronatijden.

Ubisoft biedt namelijk content uit twee games van de gelauwerde videogamereeks Assassin’s Creed, Odyssey en Origins om precies te zijn, gratis en voor niets aan. We willen het wel meteen duidelijk maken: het gaat hier niet om de volledige games, maar om ‘Discovery Tours’.

Gratis geschiedenisles

Discovery Tours zijn ‘educatieve rondleidingen’ om de werelden waarin de games zich afspelen te ontdekken. De interactieve spelelementen zijn hier niet aanwezig. Je zal dus geen sluipmoorden moeten plegen of gebouwen moeten klimmen. Wel is het een unieke manier om op een amusante bij te leren over de tijdsperiodes van de games. Assassin’s Creed Odyssey speelt zich in het oude Griekenland, Origins in het oude Egypte.

De Discovery Tours kan je downloaden via de website van Ubisoft. Hiervoor heb je wel een Uplay-account nodig. De tours zijn beschikbaar tot en met 21 mei.

Valhalla

Over Assassins’s Creed is de laatste tijd heel wat te melden. De nieuwe game, AC Valhalla, werd twee weken geleden aangekondigd. Valhalla zal eind dit jaar verschijnen, en wordt zo één van de eerste grote releases voor de Xbox Series X en de PlayStation 5. Maar wie nog niet de overstap zal maken naar de nieuwste generatie moet niet treuren, want de game zal ook verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Het verhaal speelt zich af in het Vikingtijdperk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business