Windows 10

Microsoft heeft voor Windows 10 een snelzoekfunctie gebouwd als alternatief voor Spotlight op macOS.


Midden april schreven we dat Microsoft vanaf mei een alternatief voor Apple’s Spotlight zou uitbrengen in Windows 10. Het gaat om een snelfunctie waarmee je direct kan zoeken in heel je computer. Eender welk bestand, gesprek, mailtje of programma kan je in een oogopslag terugvinden.

Het gaat om een nieuwe PowerToys Run launcher die de zoekfunctie achter Win + R vervangt. De snelle zoekfunctie is nu beschikbaar om te downloaden voor je PC.

Windows 10

Windows 10 Powertoys zoekfunctie

De nieuwe functie werkt momenteel nog redelijk eenvoudig. De zoekfunctie werkt momenteel nog op het niveau van de ingebakken zoektool in Windows 10 zelf. Maar Microsoft heeft heel wat plannen om de tool uit te breiden zodat ook Windows-gebruikers een Spotlight-achtige zoekbalk krijgen met veel meer resultaten dan alleen wat zich op de oppervlakte bevindt.


Naast de nieuwe PowerToys Run heeft Microsoft ook een Keyboard Manager PowerToy uitgebracht. Een eenvoudige tool waarmee gebruikers de functies en toetsen in Windows 10 kunnen aanpassen en verbeteren. Zowel de Keyboard Manager als de PowerToys Run werken op de achtergrond waardoor ze snel op te vragen zijn.

De Keyboard Manager kan je hier downloaden op GitHub.

Windows 10