Nieuws

Coolblue wil dit jaar nog 6 nieuwe winkels openen

Coolblue heeft ambitieuze plannen voor de rest van 2020. De retailer wil nog 6 fysieke winkels openen in België en Nederland.

De elektronicaretailer Coolblue heeft deze ochtend in de Nederlandse stad Leiden een nieuwe vestiging op feestelijke wijze geopend. En het is niet de bedoeling dat het daarbij blijft, want Coolblue heeft nog zeer grootste plannen voor de rest van 2020. Crisis of niet, het plan is dat er voor het einde van dit jaar nog 6 nieuwe fysieke winkels geopend worden.

Later dit jaar wordt er sowieso nog een nieuwe winkel in Brussel geopend, die één van de belangrijkste vestigingen van Coolblue moet worden. Voor de overige winkels zoekt Coolblue nog naar geschikte locaties. Een geschikt pand moet minstens duizend vierkante meter groot zijn. Steden die al genoemd worden zijn Breda en Almere in Nederland, en Hasselt in België. Maar CEO Piet Zwart sluit steden waar Coolblue zich al gevestigd heeft niet uit.

Unieke ervaring

Hoewel Coolblue oorspronkelijk werd opgericht als een e-commerce platform voor elektronicaproducten, is de winkel in Leiden ondertussen al het dertiende fysieke filiaal. Volgens Piet Zwart zijn die fysieke winkels ook een zeer belangrijke pijler in de strategie van de retailer. Fysieke winkels hebben namelijk iets unieks dat zelfs de beste webshop niet kan bieden: klanten kunnen eerst kennismaken met het product, online moeten ze het stellen met afbeeldingen en reviews.

Mensen krijgen advies ook nog steeds het liefst persoonlijk van menselijk personeel. Ook dienen de vestigingen als afhaalpunten, en kunnen mensen producten binnenbrengen voor reparaties. De fysieke locaties dienen tenslotte nog als uitvalsbasis voor CoolblueFietst, de fietskoerierdienst van Coolblue in 2018 lanceerde.

Dus hoewel door de coronapandemie e-commerce belangrijker dan ooit is geworden, is Coolblue de fysieke winkel nog niet vergeten. Voorlopig heeft Coolblue nog maar drie winkels in België; in Antwerpen, Gent en in Zaventem. De winkel in Brussel opent de deuren in juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business